Fredagsdrinken – Picon. En Belgisk long island iced tea!

Dela inlägget:

Fredagsdrinken är idag en Picon – Flanderns svar på en long island iced tea, med fyra sorters sprit och vitt vin. Detta är namnet på husets cocktail på restaurang Julien i Niewport, en liten stad vid kusten i Flandern. Vi åt en fantastisk lunch här men innan det fixade de fredagsdrinken.

Fredagsdrinken bär namnet Picon, som är en av ingredienserna. Amer Picon är en fransk likör gjord med färskt och torkat apelsinskal som får dra i neutral alkohol och sedan destillerat. Den innehåller även torkade gentianarötter och quinquin som infuceras separat. Destillatet och infusionen blandas sedan tillsammans med socker.

Förutom picon innehåller denna drink även countreau, vodka, grand marnier och vitt vin.

Fredagsdrinken – Picon – en belgisk version av Long Island Iced Tea

Måltid Drinkar
Kök Franskt
Portioner 1

Equipment

  • 1 glas
  • 1 is

Ingredienser
  

  • 5 cl Picon
  • 2 cl Countreau
  • 2 cl Vodka
  • 2 cl Grand Marnier
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 Skiva Apelsin

Instruktioner
 

  • Fyll glaset med is. Häll i alla ingredienserna. Rör om. Dekrorera med en apelsinskiva
Keyword Fredagsdrinken, Picon

Fredagsdrinken denna vecka påminner lite om en negroni, men har mer sötma och fruktsmak. En förrädisk drink då man inte känner hur mycket sprit det är i, men riktigt god! En perfekt drink med tryck i för att starta en fest!

Se ett filmklipp när drinken skapas

Picon Punch

En annan populär drink med picon är en picon punch – en svagare drink. I den har man picon, grenadin, brandy och bubbelvatten.

Picon Bière

Det finns även varianter av picondrinkar där man tar en del picon och 5 delar öl.

Fler fredagsdrinkar

Lunch på restaurang Julien

Efter fredagsdrinken fortsatte vi med lunch på restaurang Julien. Så härligt och snyggt ställe.

 Som snacks fick vi in pluma Iberico och spröda kex med en kräm på sparris och parmesan

Förrätten var ål, tomat, picklad gulbeta, senapsfrön och mozzarella. Varmrätten (som de vann mattävligen ”Westtoer zee van smaak” med) var galet bra – slätvar och havskräftor med blomkål och en spräckt sås. Som dessert, praliner och kex med dipp!

En riktigt bra restaurang i Niewport som jag verkligen kan rekommendera!

Läs mer om Flandern

 Resan gjordes i samarbete med Visit Flandern – tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...