E-Sim med lokalt abonnemang – för billig datatrafik utomlands. Slipp dyr roaming!

Dela inlägget:

När man reser utanför EU kan roamingen för dina mobilsamtal och mobildata bli väldigt dyr. Nu finns en snabb och supersmidig lösning – köp ett E-Sim med lokalt abonnemang Det fungerar som ett vanligt sim-kort, men du behöver inte stoppa in ett fysiskt sim-kort i din mobil. Och du kan köpa det via en app och enkelt bara följa några steg för att aktivera det.

Jag beställde ett e-sim för min resa på Sri Lanka. 15 USD kostade 3,0 GB mobildata – vilket räckte gott och väl för att kolla alla mail, Ladda upp filmer till sociala medier, läsa nyheter och även ha samtal över datanätet hela veckan. Vill du inte göra en digital detox på din nästa resa utanför EU ska du absolut skaffa ett e-sim.

Rabattkod för E-Sim med lokalt abonnemang

Är du redan övertygad om att skaffa ett E-Sim med lokalt abonnemang är tipset att ladda ner Appen Airalo. Via den kan man skaffa e-sim för alla länder och vill du ha en rabattkod för e-sim använder du koden CHRIST2473. Då får både du och jag 3 USD i extra kredit. Men för er som vill ha mer detaljer först finns de nedan!

E-Sim med lokalt abonnemang - för billig datatrafik utomlands.

Vad är e-sim?

E-sim är en teknik som gör det möjligt för en användare att aktivera ett mobilabonnemang utan att behöva byta ut sitt fysiska sim-kort, som varit alternativet fram till nu om man vill ringa och surfa till lokaltaxa. Istället för ett traditionellt sim-kort som sätts in i mobilen, så lagras e-sim-kortet elektroniskt i mobilen eller surfplattan.

E-sim-tekniken har funnits i några år, men har ännu inte blivit lika vanlig som den traditionella sim-kort-tekniken. Fördelen med e-sim är att man kan aktivera och använda flera olika mobilabonnemang på samma enhet utan att behöva byta ut sim-kortet. Detta är speciellt användbart för personer som reser och behöver olika mobilabonnemang beroende på vilket land de befinner sig i.

E-sim: Bättre för miljön – och snabbare

Ett annat fördel med e-sim är att det minskar behovet av fysiska sim-kort, vilket kan vara en miljömässig fördel och även minska kostnaderna för tillverkning och distribution. Man får dessutom sitt e-sim direkt – och slipper mecka med att pilla in det i sin mobil.

På vilka mobiler fungerar e-sim?

E-sim fungerar bland annat på dessa modeller och märken:

  • iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Mini, iPhone 14 och senare modeller.
  • Google Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 5 och senare modeller.
  • Samsung Galaxy Fold, Galaxy Z Flip, Galaxy S20, Galaxy S21 och senare modeller.
  • Motorola Razr (2019), Razr 5G och senare modeller.
  • Huawei Mate 40 Pro och senare modeller.

Kom igång med e-sim på resan – gör det redan hemma

För att använda e-sim behöver man först köpa ett abonnemang som stödjer e-sim (som Airalo) och sedan aktivera det på sin enhet med instruktioner man får via appen.

Det kan vara smart att skaffa och installera sitt e-sim innan resan, då det trots instruktioner kan vara lite trixigt. Så man direkt när man kommer fram till resmålet kan slå av sitt vanliga abbonemang och slå på sitt e-sim. För att exempelvis använda Google Maps för att hitta till sitt boende eller posta den där bilden på Instgram från flyget!

Fler travel hacks

Kolla in alla tidigare tips för resan här.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...