8 tips för att maximera din hotellvistelse

Dela inlägget:

När du väl valt vilket hotell du ska bo på och bokat den rumskategori du vill ha kan man tro att jobbet är klart. Men, det finns fortfarande saker du kan göra för att maximera din hotellvistelse. Här kommer mina bästa tips för att maximera din hotellvistelse

8 tips för att maximera din hotellvistelse

#1. Maila och be om ett speciellt rum. 

Om man inte har speciella önskemål placeras man ofta i det rum som råkar vara ledigt. Om man däremot kontaktar hotellet i förväg och ber om ett rum mot gården – eller mot gatan, ett rum nära hissen – eller långt från hissen, ett run högst upp – eller längst ner. Ja, ni fattar – helt beroende på vilka preferenser du har kan du be att hotellet reserverar ett visst rum åt dig. 

#2. Fira

Om ni ska fira något, eller vill låtsas att ni firar något – maila hotellet innan ni anländer och berätta. Då har de chans att förbereda en överraskning som väntar på rummet om de är på bra humör!

#3. Byt rum om du inte är nöjd

Om du glömt maila hotellet innan du checkar in – eller ändå är missnöjd – gå ner till receptionen direkt, innan ni använt toan eller packat upp något och be om ett annat rum. Finns det lediga rum brukar detta aldrig vara några problem.

8 tips för att maximera din hotellvistelse

Bilden – fint rum – men med fönster mot en högjudd gata med spårvagn på The Lamp Hotel. Vi borde försöka byta rum men insåg att det var denna utsikt först efter vi packat upp!

#4. Be om en uppgradering

Om ni bokat hotellet via hotellets egna webbplats (läs mer om det här) är chanserna för att bli uppgraderade större. Fråga snällt om det möjligen finns chans till uppgradering för att ni firar en speciell dag. Finns det lediga rum kan detta fungera om man har tur!

#5. Be om sen utcheckning. 

Ofta kan man få ett par timmar senare utcheckning utan kostnad om rummet inte är bokat dagen efter. Hör efter om du vill ta en extra lugn morgon, eller behålla rummet för att komma tillbaka från till exempel en långpromenad efter frukost!

#6. Stör ej skylt

Glöm inte att hänga upp “stör ej”-skylten om du har tänkt sova lite längre. Jag har varit med om att bli väckt av städare 09.00 efter en sen kväll när vi kom till hotellet 02.00. Inte kul!

#7. Be om tips från personalen

Ofta har personerna i receptionen eller hotellets restaurang bra koll på vilka restauranger och barer som är de populäraste eller bästa just nu – och kan även ibland hjälpa till att boka bord. De har även ofta tips på mysiga utflykter och stränder i närheten.

8 tips för att maximera din hotellvistelse

På bilden – El Chiringuito – ett tips från tjejen i ett hotell vi bodde på förra sommaren på Mallis – vi älskade att kolla in solnedgången här. Hon gav även massa bra tips om restauranger i närheten av hotellet i Paguera som ligger 20 minuter från Palma. Läs dessa tips här.

#8. Be om fler saker än de du hittar på rummet

Har du glömt tandborsten, tandkrämen, öronproppar eller något annat`oftas finns små rese-kit som man kan få helt utan kostnad om man frågar i receptionen. 

Har du fler tips på hur man maximerar sin hotellvistelse? Kommentera gärna!

Fler hotelhacks

Hur väljer man hotell? Mina 9 bästa tips!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...