Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Dela inlägget:

Inlägget innehåller ad-links

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett hett tips! Boka en cocktailworkshop med Bartendrr. Ett kul sätt att snabbt få massa knep från erfarna bartenders – samtidigt som man blandar några drinkar och har en trevlig kväll!

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Jag har ju kört mina fredagsdrinkar sedan i somras – en ny drink varje vecka – och lär mig mer och mer om cocktails. Men jag är fortfarande en självlärd nybörjare så nu kände jag att det var dags att få grunderna i teknik, vilket man bland annat får på denna bartenderkurs i Stockholm med Bartendrr.

Kvällen startade med ett glas cava med ett innovativt torn av apelsinskum och sedan startade kursen. Två erfarna bartenders höll i denna tvåtimmars workshop, som började med lite grundläggande teori där vi bland annat gick igenom de olika verktyg en bartender använder, olika skakningstekniker och hur drinkar oftast är sammansatta. 

Bartenderkurs i Stockholm - Cocktailworkshop med Bartendrr
Bartenderkurs i Stockholm - Cocktailworkshop med Bartendrr

Sedan gick vi över till det första praktiska momentet, där vi fick lära oss att göra en skiktad drink och tekniken för att få snygga lager. Detta var en äppelkakedrink på cava, äppelmust, kanelsockerlag och vodka som man efter den serverats rörde samman för att få lite av alla smaker i samma klunk. Riktigt god!

Sedan fick vi lära oss grunderna i hur man använder en bostonshaker, först genom att bara skaka is och hur man stänger och öppnar denna shaker. Sedan genom att skaka ihop en rabarber sour, som först torrskakades för ett fint skum, sedan skakades kall. På toppen ett fint berg av strimlat rabarberskal och dessutom en sked med rabarberskum, krossade digestivekex, en cava-gele och några droppar sur rabarber. En så snygg och riktigt god drink!

Bartenderkurs i Stockholm - Cocktailworkshop med Bartendrr
Bartenderkurs i Stockholm - Cocktailworkshop med Bartendrr

Det märktes att killarna som driver dessa kurser gillar avancerad teknik, med bland annat de avancerade skummaskiner man använde för fördrinken – och även för rabarberdrinken. Men det som gav mig mest var tekniken för skakning och hur man gjorde snygga skiktningar – samt lite mer avancerad dekoration av drinkarna än jag brukar göra. 

Bartenderkurs i Stockholm - Cocktailworkshop med Bartendrr

Helt klart ett kul sätt att starta en lördagskväll. Kursen som kostar 890:- per person går lördagar mellan klockan 18.00-20.00 i centrala Stockholm. Oftast är kurserna vid Stureplan, men vi gick den i en bar på Drottninggatan.

Bar Acacemy X – tredagars intensivkurs för att bli bartender.

Vill man lära sig ännu mer har Bartendrr även en tredagarskurs som de kallar Bar Acacemy X. I den lär man sig långt mycket mer än vi gjorde i denna 2-timmarskurs jag gick. Ofta kan man börja jobba i en bar efter denna intensivkurs. Nästa kurstillfälle är 17-19 Juni – läs mer om den kursen här. 

Fredagsdrinkar

Kolla in lite av de senaste veckornas fredagsdrinkar här!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...