Sex anledningar att alltid boka hotellrum direkt hos hotellet

Dela inlägget:

Att boka hotellrum direkt via hotellet istället för att använda tredjepartsplattformar som Booking.com eller Hotels.com kan vara fördelaktigt av flera anledningar. När vi var i Skottland senast hade vi bokat hotell via en Booking.com av ren slöhet, Men när vi skulle boka om ett rum den sista natten låg Booking.com nere så vi ringde hotellet direkt istället. De gav först ett högre pris än det jag hade sett på Booking.com. Jag frågade om de kunde matcha priset på booking.com men råkade säga fel och sa ett pris som var 50 pund lägre än vad det hade stått. Men hotellet kunde ändå möta det priset och vi fick sedan ytterligare 10 pund rabatt. Så till slut blev priset 60 pund lägre än priset på booking.com.

Anledningen till detta är såklart att hotellet helt slipper de avgifter som Booking.com och andra tredjepartsaktörer tar. Vilket kan vara så högt som 30%. Men det finns fler anledningar att alltid boka hotellrum direkt hos hotellet!

Sex Anledningar att alltid boka hotellrum direkt hos hotellet

Priset är en viktig anledning, men det finns ännu fler anledningar att alltid boka hotellrum direkt hos hotellet. Kolla in topp sex här!

#1. Bättre prisgaranti:

Genom att boka direkt via hotellet kan du vara säker på att få bästa möjliga pris. Tredjepartsplattformar tar ofta ut en provision eller serviceavgift, vilket kan göra att hotellrummet blir dyrare än om du hade bokat direkt. Många hotell erbjuder också prisgarantier som ger dig lägsta tillgängliga pris om du bokar direkt genom dem.

#2. Flexibilitet i ändringar och avbokning:

Genom att boka direkt via hotellet får du vanligtvis större flexibilitet när det gäller ändringar och avbokningar. Tredjepartsplattformar kan ha striktare regler och avgifter för ändringar eller avbokningar, medan hotell som du bokar direkt genom kan vara mer villiga att samarbeta med dig och erbjuda mer flexibla alternativ om dina resplaner ändras.


Tips – hyr en lägenhet istället för hotell!

Vill ni inte boka hotell utan hitta en ledig hyresrätt istället – kolla in Bostads hub – där finner ni massor av lediga hyresbostäder.


#3. Bättre kommunikation med hotellet:

Genom att boka direkt kan du etablera en direkt kommunikationslinje med hotellet. Om du har några specifika önskemål, som till exempel att få ett rum på en specifik våning eller med en viss utsikt, kan du kommunicera direkt med hotellet och se till att dina behov blir tillgodosedda. Dessutom kan du få mer aktuell information om hotellets tjänster och faciliteter genom direktkontakt.

Sex anledningar att alltid boka hotellrum direkt hos hotellet

#4. Förmåner och extra bekvämligheter:

När du bokar direkt genom hotellet kan du ibland dra nytta av extra förmåner och bekvämligheter som inte erbjuds via tredjepartsplattformar. Det kan inkludera gratis frukost, uppgraderingar av rummet eller tillgång till hotellets spa- eller träningsfaciliteter. Genom att vara en direktbokningsgäst kan du även bli en del av hotellets lojalitetsprogram och få ytterligare fördelar som regelbunden gäst.

#5. Bättre chans att få önskad rumstyp:

Om du har en specifik önskan om rumstyp, till exempel en svit eller ett rum med havsutsikt, kan du öka dina chanser att få just den typen av rum genom att boka direkt via hotellet. Tredjepartsplattformar har ibland en begränsad tillgång till specifika rumskategorier, medan hotellet självt kan ge dig bättre möjligheter att välja och få den rumstyp du föredrar.

#6. Större möjlighet till uppgradering

Om du bokat direkt med hotellet har de oftast en bättre vinstmarginal och således större anledning att uppgradera dig till ett större rum om det finns ledigt.

Helt klart flera goda anledningar till att boka hotellrum direkt via hotellet istället för att använda tredjepartsplattformar som Booking.com. Du kan spara pengar, få bättre flexibilitet och förmåner, ha en direkt kommunikationslinje med hotellet och öka dina chanser till en uppgradering!

Fler travel hacks:

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...