Semester i Spanien

Ah, härliga Spanien. Funderar ni på Semester i Spanien? Kanske en weekend på Ibiza? En vecka på Gran Canaria, eller en resa till Katalonien/Barcelona ? Då har ni hamnat rätt!

Hitta enkelt de blogginlägg från Spanien du är intresserad av nedan.

Weekend på Ibiza

Ibiza är ett perfekt weekendresemål, både med kompisar och för ett par. Jag har testat  två weekends, först med ett kompisgäng, sedan med min fru. Två olika resor och väldigt härliga på olika sätt.

Innan första resan gjorde jag ett planeringsinlägg som ni hittar här och på Ibiza testade vi öns bästa beachklubbar och nattklubbar. Jag skrev även om några av Ibizas bästa hotell.

Inför andra resan till Ibiza, då med min fru blev det ännu ett planeringsinlägg. Väl på plats bodde vi första kvällen på ett superenkelt hotell, andra natten på lyxiga Pacha Destino. Vi var på Hippimarknaden Las Dalias och hittade massa härliga stränder. En kväll åkte vi till en fiskrestaurang med med utsikt över solnedgången och Es Vedra och en dag var vi på Red Party på beachklubben Nikki Beach. Sista kvällen åkte vi till San Antonio på Ibizas västra kust och gick på de klassiska barerna Cafe Mambo och Cafe Del Mar.

Katalonien/Barcelona

Det började att jag var på ett matlagningsevent med Kataloniens turistbyrå, där vi fick prova lite olika typiska katalonska maträtter. det var så himla kul så jag styrde upp en långweekend till Katalonien ihop med min bror. Första inlägget från resan hittar ni här. Vi flög till Barcelona och tog en hyrbil en timme norrut. Där besökte vi vingården Abadal Winery, åt och bodde på Els Casals – en Michelinkrog med egen bondgård en timme norr om Barcelona. Vi bodde en natt i den lilla orten Món Sant Benet och åt en fantastisk lunch på Mas del la sala. Sista natten bodde vi i Barcelona, där vi fokuserade på pinchos och takbarer.

La Dolce Vitae at Majestic Hotel

Även andra resan till Katalonien började med ett matevent i Stockholm, då med en inrest michelinkock från Costa Brava. Vi reste sedan till Katalonien och hann både med att utforska Costa Brava och Barcelona under en långhelg. Läs mer i inläggen nedan.

Costa Brava

Barcelona med omgivningar

Vi bodde ett par nätter i ett hus i bergen norr om Barcelona. Nedan hittar ni tips om saker att göra i denna del av Spanien:

Gran Canaria – Maspalomas

Vi har varit på Gran Canaria flera gånger, men bara gjort reportage om vår senaste resa till Maspalomas förra julen. Det är även den ort som vi gillar allra bäst på Gran Canaria – mest solsäkert, bra hotell, perfekt solnedgång och en fin lång strandpromenad!