Matochresebloggen
La Dolce Vitae at Majestic Hotel

Spanien

Ah, härliga Spanien. Planerar ni en resa hit? Kanske en weekend på Ibiza? En vecka på Gran Canaria, eller en resa till Katalonien/Barcelona ? Då har ni hamnat rätt! Hitta enkelt de blogginlägg från Spanien du är intresserad av nedan.

Weekend på Ibiza

För två år sedan var jag på Ibiza två weekends, först med ett kompisgäng, sedan med min fru. Två olika resor och väldigt härliga på olika sätt.

Innan första resan gjorde jag ett planeringsinlägg som ni hittar här och på Ibiza hittade vi öns bästa beachklubbar och nattklubbar. Jag skrev även om några av Ibizas bästa hotell.

Inför andra resan till Ibiza blev det ännu ett planeringsinlägg. Väl på plats bodde vi första kvällen på ett superenkelt hotell, andra natten på lyxiga Pacha Destino. Vi var på Hippimarknaden Las Dalias och hittade massa härliga stränder. En kväll åkte vi till en fiskrestaurang med med utsikt över solnedgången och Es Vedra och en dag var vi på Red Party på beachklubben Nikki Beach. Sista kvällen åkte vi till San Antonio på Ibizas västra kust och gick på de klassiska barerna Cafe Mambo och Cafe Del Mar.

Katalonien/Barcelona

Det började att jag var på ett matlagningsevent med Kataloniens turistbyrå, där vi fick prova lite olika typiska katalonska maträtter. det var så himla kul så jag styrde upp en långweekend till Katalonien ihop med min bror. Första inlägget från resan hittar ni här. Vi flög till Barcelona och tog en hyrbil en timme norrut. Där besökte vi vingården Abadal Winery, åt och bodde på Els Casals – en Michelinkrog med egen bondgård en timme norr om Barcelona. Vi bodde en natt i den lilla orten Món Sant Benet och åt en fantastisk lunch på Mas del la sala. Sista natten bodde vi i Barcelona, där vi fokuserade på pinchos och takbarer.

La Dolce Vitae at Majestic Hotel

Gran Canaria – Maspalomas

Vi har varit på Gran Canaria flera gånger, men bara gjort reportage om vår senaste resa till Maspalomas förra julen. Det är även den ort som vi gillar allra bäst på Gran Canaria – mest solsäkert, bra hotell, perfekt solnedgång och en fin lång strandpromenad! Läs om all-inclusivehotellet Riu Gran Canaria där vi bodde, Fem anledningar att bo i Maspalomas när ni åker till Gran Canaria. Under veckan vi var där gick tog vi tennislektioner på Swedish Tennis Academy, besökte Palmitos park och gjorde en bilutflykt till bergen i Gran Canaria