Därför ska du alltid boarda flygplanet sist av alla

Dela inlägget:

Detta är ett tips jag egentligen inte borde dela med mig av, då det inte funkar om alla följer tipset. Men, som tur är läser inte alla matochresebloggen så det blir ett tips för er invigda. Och det är att alltid boarda flygplanet sist av alla. Av anledningar som man kanske inte tänker på!

Fem anledningar att alltid boarda flygplanet sist av alla

Dessa anledningar gäller främst om du reser economy – men det finns även anledningar att gå på sist när du flyger business.

#1. Slipp stå i en kö och trängas

Om du boardar sist slipper du stå som ett fån i en lång kö och trängas med andra. Du kan istället ta en extra promenad på flygplatsen eller sitta i en bekväm stol med klart mer utrymme än inne i flyget. Då platsen du ska sitta på redan är bestämd innan du kommer till gaten finns det ingen poäng alls att gå på bland de första för att få en bättre plats, Rädd att inte få plats med din kabinväska om du går in sist? Detta är faktiskt flygbolagets ansvar att fixa – och du kan överlämna ansvaret att hitta en plats för väskan åt dem om det skulle vara fullt vid din plats.

Därför ska du alltid boarda flygplanet sist av alla

#2. Minska risken för smitta

Hör du till de som är riktigt rädda för att bli smittade av förkylningar, kräksjuka eller andra virus när du reser? Då är det väldigt smart att gå på sist. Dels slipper du trängas med andra i kön, och du kommer även inte att sitta i ditt säte när alla andra passagerare som ska gå på planet går förbi, hostande och snörvlande i värsta fall.

#3. Hitta lediga lediga platser i rad

Går du på sist kommer du se om och var det finns flera lediga platser i en rad. Och frågar man snällt brukar flygvärdinnorna inte ha några problem med att man byter till dessa platser. Jag har de senaste gångerna börjar använda denna strategi allt mer – och har haft ett par riktigt bekväma flygresor i economiklass där jag fått flera säten i rad.

#4. Hitta en plats längre fram i planet

Går man sist kan man även enkelt se om det finns platser längre fram i planet – och se om man kan ta en av dessa. Det kan även vara platser vid nödutgångar, som man då kan få byta till utan kostnad. Varför vill man sitta långt fram? För att komma av först!

#5. Blir mer produktiv

När du kan sitta kvar och arbeta eller läsa vid gaten – medan alla andra köar för att boarda – kan du vara mer produktiv. Jobba vid din dator, läs en bok eller passa på att skicka några trevliga sms till vänner och familj innan du boardar.

Fler travel hacks

  1. Tio tips för att sova bättre på flygplan.
  2. Fem tips för att boka de billigaste flygbiljetterna.
  3. Teknik och underhållning på resan.
  4. Planera din roadtrip med Google Maps. 
  5. Fem smarta sätt att märka din resväska.
  6. Tio tips för att minska jetlag. 
  7. Välj rätt betalsätt när du betalar din resa.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...