Kryssningar – från korta över Östersjön till långa Karribienkryssningar

Är du sugen på en kryssning? Jag har testat allt från kryssningar över Östersjön, längre kryssningar till Tyskland och långa kryssningar i Västindien. På denna sida hittar du länkar till de olika reportage jag gjort på kryssningar jag varit med på och dessutom tips från kryssningsexperter jag intervjuat.

Tips från kryssningsexperten – sex tips innan du bokar din långkryssning

Vad ingår på all inclusive – jag jämför de största kryssningsbolagen

Hur säkert är det att kryssa? Kaptenen svarar!

Olika kryssningsbolag

Birka Cruises

Jag åkte med Birka Cruises på en långkryssning till den tyska Rivieran, Bornholm och Gotland. Ombord finns bland annat en riktigt bra whiskybar. Året efter tog åkte jag och min fru på en weekendkryssning till Visby – riktigt härlig minisemester!

Norwegian Cruises

Jag var en av de första som åkte med nya fartyget Norwegian Bliss. På fartyget finns flera våningar med Singelhytter med egna singellounger som är en ny trend. Självklart testade jag maten ombord och gjorde även reportage om hytter och poolområden.

Pressresan gav mersmak, så i vintras tog jag med hela familjen på en kryssning i Karibien. Läs om vår kryssning i dessa inlägg:

Tallink Silja

Jag har åkt flera gånger med Tallink Silja, till Helsingfors på höstlovet eller en sensommarhelg, som jag skrivit om här: Helsingforskryssning med barnen och här. Vi har även åkt med Tallink Silja till Tallin, läs mer om det här.

MSC Cruises

Jag har inte kryssat med MSC, men besökt ett av deras fartyg när det lade till i Stockholm.

Royal Carribean

Jag har inte kryssat med Royal Carribean men skrivit om nya Celebrity Edge här,