Nya restauranger i Stockholm 2024 – 10 tips

Dela inlägget:

Sugen på att testa någon av alla nya restauranger i Stockholm 2024? Då har du kommit rätt! I detta reportage listar jag 10 av de mest intressantaste av alla nya restauranger i Stockholm 2024 – både de som redan öppnat och de som är på gång att öppna under 2024 – samt nyöppningar från senare delen av 2023 som förtjänar ett besök. Jag har inte (ännu) provat alla dessa – men de jag har kvar på min bucket-list ska jag snart besöka!

Nya restauranger i Stockholm 2024 – 10 tips

Här kommer 10 tips på Nya restauranger i Stockholm 2024 

#1. Aristo – fine dining på Östermalm

I Östergöks gamla lokaler på Östermalm öppnade nyligen Aristo. De beskriver själva konceptet som “Modern à la carte meny med en twist. I en vacker lokal med öppet kök serveras en variation mellan vacker finkrogsmat och vällagade kvarterskrogsklassiker”. Jag var där med några kompisar och tog bara en varmrätt efter en sen after work hemma hos oss. Väldigt gott och supertrevlig atomsfär – hit skulle jag gärna återkomma och testa lite mer!

Nya restauranger i Stockholm 2024 - 10 tips

Web: aristokrog.se
Adress: Kommendörsgatan 46

#2. Restaurang OK OK – hål i väggen på Gärdet

Hösten 2023 öppnade Restaurang OK OK på Gärdet. Det är inte helt enkelt att förstå vad som serveras här, de har ingen webbsida och heller ingen meny på sitt instagramkonto. Men det visade sig vara riktigt gott och hit kan jag verkligen rekommendera ett besök. Läs mer i ett eget inlägg här.

Restaurang OK OK- Nya restauranger i Stockholm 2024 - 10 tips

#3. Tegellådan – Lådan i Norra Djurgårdsstade

Lådan utökar sin verksamhet till Norra Djurgårdsstaden och i en av de gamla tegelbyggnaderna där öppade Tegelllådan i Mars. Här finns både Restaurang, ölhall och bryggeri. Plats för 130 gäster i två våningsplan inomhus, när det blir varmt nog utomhus öppnar man även en uteservering. 

Nya restauranger i Stockholm 2024 - 10 tips

Web: tegelladan.se
Adress: Bobergsgatan 56 i Norra Djurgårdsstaden

#4. India’s – indisk fine-dining

I Vasse Eggens tidigare lokaler på Birger Jarlsgatan har man bytt steakhouse mot indiska smaker. Under namnet India’s är det klassiska indiska rätter i moderna tolkningar. Här finns även två barer, en med fokus på margarita och dry martini, den andra med moderna drinkar med indiska influenser.

Web: indiassthlm.se
Adress: ;Birger Jarlsgatan 29

#5. Grandesse by Caliente

Från Tapaskedjan Caliente kommer nu en ny restaurang på Östermalm: Grandesse by Caliente. När längtan efter geniun spansk mat är stor är vägen hit inte lång – i alla fall inte om man bor i Stockholm. Jag har ännu inte varit här, men på deras pressbilder ser det riktigt snyggt ut!

Web: https://www.grandesse.se/
Adress: Linnegatan 11.

#6. Botica – Modern Portugisisk restaurang

I slutet av 2023 öppnade den portugisiska restaurangen Botica på Jakobs torg 3 nere vid Kungsträdgården i Stockholm. Denna restaurang har fått väldigt bra omdömen och jag var nyligen där för att prova maten. Så himla gott. Denna restaurang MÅSTE ni testa om ni inte redan varit där. Läs mer i detta inlägg!

#7. Restaurang Ärla

På Restaurang Ärla som öppnade i december 2023 serveras ”fine dining och fasta trerättersmenyer, gjorda på säsongens råvaror”. Här kör man även en lyxig trerätterslunch varje fredag!

Web: restaurangaerla.se
Adress: Danderydsgatan 25

#8. La Petite Soeur

Efter succen med den franska bistron Chez Jolie öppnade  Stureplansgruppen i November 2023 en vinbar i samma anda med med Mikael Einarsson i spetsen. La Petite Soeur vinbar – Lillasystern tiil Jolie. Jag fick en förhandstitt strax innan de öppnade och provade även lite viner och rätter från menyn – ett riktigt trevligt ställe för ett glas vin med härliga smårätter som jag varmt kan rekommendera. Läs mer här.

#9. Restaurang Noema

I November öppnade restaurang Noema i det klassiska Wallenstam-huset på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Här ska det serveras en meny med ”mat från världens alla hörn”. Jag fick en liten förhandstitt och provade lite från menyn redan innan öppning – och detta verkar klart lovande! Läs mer i detta reportage.

#10. Restaurang Rosa

I November 2023 öppnade restautang Rosa. Konceptet beskriver de själva som “en avslappnad atmosfär där du kan skratta eller gråta åt livet alltmedan du njuter av förnämliga drycker och härliga rätter. Många öl på fat och maten beskrivs som “nordisk husmanskost uppdaterad till 2020-talet”. Klart spännande och ser mysigt ut på pressbilderna!

Web: rosasthlm.se/
Adress: Brahegatan 3

Har du tips på fler nya restauranger i Stockholm 2024? Kommentera gärna!

Fler restaurangtips

Klassiker som alltid funkar är bland annat : Lilla Ego, Hantverket, Skeppsbron 10!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...