Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och karaktär från Aperol, syra från citronen, bett från lite gin och spå runadr vi av med sockerlag. Plus en äggvita för ett härligt skum! Så här enkelt gör ni en Aperol Sour.
Aperol Sour
Equipment
- 1 Shaker
Ingredienser
- 5 cl aperol
- 3 cl gin
- 2 cl sockerlag
- 1 st ägg
- 1 st citron
Instruktioner
- Häll upp aperol, pressad citron, gin, sockerlag och äggvitan i en shaker. Skaka 30 sekunder
- Lägg i is och skaka vidare tills drinken är riktigt kall
- Sila upp i ett välkylt glas
Se steg-för-steg hur man gör denna drink!
Vad är torrskakning och varför gör man det?
Som alltid när man har äggvita med i en drink är det viktigt att torrskaka först utan is för att få ett härligt skum. Om man skakar direkt med is späs drinken ut innan skumet har hunnit bildats, vilket gör det svårare att få ett fint skum. Tricket är också att skaka riktigt länge, minst 30 sekunder utan is. Sedan tillsätter ni is och skakar drinken kall!
Fler goda sourz
- Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron
- Den godaste alkoholfria drinken – Sweet, hot and sour mocktail!
- Satsumas Sour recept – Fredagsdrinken
- Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett
- Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron
- Gin Sour Blåbär – en perfekt sensommarcocktail