Hernö Gin Bar vid Slussen – Hernö Gins flaggskepp i Stockholm

Dela inlägget:

För två år sedan öppnade Hernö Gin Bar vid Slussen som är Hernö Gins flaggskepp i Stockholm. På ett riktigt A-läge vid foten av Götgatsbacken/korsningen Hornsgatan ligger denna eleganta bar, som självklart har alla sorters Hernö Gin som finns. Här var jag med två kompisar på en AW i veckan och hit kommer vi garanterat komma tillbaka, en så mysig bar, goda cocktails och riktigt trevlig och kunnig personal.

Hernö Gin Bar vid Slussen
Hernö Gin Bar vid Slussen

Gillar man gindrinkar finns här ett stort utbud, från klassiker som Gin Tonic, Tom Collins och Tuxedo till nya gin-cocktails som de uppkallat efter de smaker vi kan känna – sur, söt, salt, bitter och umami. Det finns även ett par “flights” där man kan testa flera sorters drinkar i mindre storlek. En Martini Flight och en Negroni flight – där jag som stor negronifantast testade den senare.

Negroni Flight på Hernö Gin Bar 

Denna Negroni flight innehåller tre negronis. En klassisk Negroni på Hernö Old Tom Gin, sweet vermouth, red bitter. En vit Negroni på Hernö Old Tom Gin, Suze, americano. Och sist en Sloegroni på Hernö Old Tom Gin, Hernö Sloe Gin, rosé vermouth, red bitter.

Hernö Gin Bar vid Slussen

Riktigt kul att prova – Negronis kan ju varieras på massor av olika sätt. Men efter att ha testat alla tre var det ändå den klassiska som jag gillade mest!

Gillar man inte gin finns även ett litet utbud av vin och öl – och det finns även enklare mat och tilltugg som ostron, oliver, råbiff eller pinsas.

Adress: Hornsgatan 1
Öppet: Tisdag till söndag från 16.00. Även lunch tisdag till fredag.
Boka bord. Ja, det är ett klart tips även om ni bara ska ta en drink.

Negronis runt om i världen!

Jag tar ofta en negroni som fördrink när jag är ute och reser och det är kul att så många barer gör sina egna varianter. Från en vit Negroni som jag serverades på en bar inne på lyxhotellet One & Only Le Saint Géran på Mauritius, en Negroni med hemkryddad vermouth på Alpen Suite Hotel i Italien till en klarifierad Negroni i baren Medusa på Aducy hotel på Malta.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...