Packa smart och gör semestern behagligare

Dela inlägget:

Den här artikeln innehåller sponsrat innehåll.

Ska du ut och resa och har panik över packningen? Är du orolig över hur du ska få plats med allt du behöver ha med dig? Oroa dig inte, här har vi samlat ett gäng smarta tips som hjälper dig att packa smartare och få ut det mesta av dina resväskor när du ska åka på semester.

Steg ett för all semesterpackning: Planering

Att ha en noggrann plan för resan är A och O för att veta vad du kommer att behöva packa ner i resväskan. Vad du har planerat att göra på din semester avgör vad som är viktigt att ha med sig.  Ska du åka på cityweekend och kommer att promenera väldigt mycket? Minst två par bekväma skor och luftiga kläder är ett måste. 

Ska du hänga vid poolen eller stranden varje dag? Kom ihåg att ta med flera  uppsättningar av badkläder och mycket solkräm. Kommer du att besöka gymmet under semestern? Hur många gymplagg behöver du få plats med och kan du tvätta kläderna på hotellet? När du vet exakt vad du behöver packa för att ha en trevlig semester kommer packningen att vara mycket lättare.

Gör en packlista – och följ den

När planeringen är klar kan du göra en lista med allt som måste vara med i resväskan. Skriv en detaljerad lista och följ den noggrant. Det är lätt hänt att packa ner sista-minuten saker eller sånt som man “kanske” behöver, men det är bäst att följa listan som du skapat efter din reseplanering. 

Tänk även på bagagevikten – ska du flyga behöver du ha koll på hur tungt bagage du får ha med dig på flyget, men om du åker bil eller tåg kan du packa resväskorna fullt ut utan att behöva tänka på vikten. Se bara till att resväskan går att stänga och att du inte packar vassa föremål på kanterna där de kan riva hål i innertyget.

Hur man bäst packar handbagaget

Om du ska flyga kan du både checka in din tunga resväska och ha med en väska som handbagage. Packar du handbagaget rätt kan du göra både flyget och första dagen på hotellet smidigare. Handbagaget bör innehålla allt det viktigaste du har med dig. Även om risken är liten kan incheckat bagage försvinna eller försenas och du bör därför packa allt du behöver dag ett på resmålet i handbagaget. 

Detta kan exempelvis vara mobilladdare, tandborste, minst ett ombyte av kläder och underkläder och dator eller annan dyr elektronik. Även medicin, smink och solkrämer är bra att ha med i handbagaget, men kom ihåg att vätskor i handbagaget får vara max 100 ml per förpackning. Du kan köpa små reseflaskor för en billig peng och fylla dem med det du behöver ha med i handbagaget.

Ett annat smart tips är att ha pass, plånbok och andra viktiga dokument i en ficka eller högst upp i ett fack, så att du kan komma åt dem enkelt och snabbt. Pass behövs både på flygplatsen du reser från och där du landar, men även på hotellet och när du ska hyra bil.

Vad kan du köpa där?

Vissa saker som till exempel hudkrämer, tandkräm, strumpor och flip-flops kan ibland vara bättre att köpa när du är på plats i semesterorten. Detta är extra bra om du har ont om plats i resväskan eller behöver plocka ut saker för att komma under flygbolagets viktgräns. Åker du till ett land som är relativt billigt jämfört med Sverige kan du i många fall köpa det mesta på plats. 

I länder som Indien, Thailand, Mexiko och Marocko kan du handla kläder väldigt billigt på lokala marknader. Du behöver därför inte packa kläder för hela resan om du har tänkt spendera ett par dagar med att shoppa. Ta med dig det viktigaste och köp flera billiga t-shirts och klänningar på resmålet.

Hur får man plats med mer i bagaget?

Du kanske inte vill eller kan köpa kläder under semestern och vill få plats med så mycket som möjligt i resväskorna. I dessa fall kan du använda dig av många små, smidiga tips som hjälper dig att packa ner mer i varje resväska. 

Istället för att vika kläderna är det bättre att rulla ihop dem. Detta gör både att de tar mindre plats och leder till att de inte blir lika skrynkliga under resan. Packa sedan dina rullade kläder tätt och tryck ihop dem så att de tar mindre plats. Det går även att använda vakuum påsar som du fyller med kläder och sedan använder du dammsugaren för att tömma dem på luft. 

Har du tjocka jackor eller andra fodrade plagg är detta ett utmärkt sätt att se till att de tar mindre plats. Kom bara ihåg att du behöver en dammsugare för att packa ner allt på samma sätt på vägen hem också.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...