Om Matochresebloggen.se

Det som senare blev Matochresebloggen.se startades i augusti 2013 av mig, Christian Muda som ett sidoprojekt på kvällar och helger. Till en början var det olika bloggar om Resa till Japan eller Weekend i London, men 2015 slog jag ihop alla bloggarna och skapade Matochreseblogggen.se

Jag åker ibland på kortare pressresor- eller bloggresor ihop med andra journalister och bloggare. Någon gång per år försöker jag och min fru åka iväg på en weekend bara vi, men på många resor har vi med våra barn som är födda 2005 och 2008.

Nischad reseblogg med fokus på mat och restaurangtips

Tanken är en nischad reseblogg med fokus på mat, då mat och resor är mina stora intressen och de går utmärkt att kombinera. Bloggen har snabbt vuxit till en av de största resebloggarna i Sverige och bloggens Instagramkonto är även det ett av de större bland resebloggare.

Utmärkelser för Matochresebloggen.se

Maj 2021: En av de bästa ”Resebloggarna Som Får Dig Att Bli Resesugen

Juni 2019: Vinnare i Apollos tävling ”Årets Reseinspiratör 2019 – Livsnjutare

I Juli 2018 utsågs Matochresebloggen till en av Sveriges 10 bästa resebloggar av Skyscanner. Läs mer här.

I Maj 2018 blev bloggen utsedd till näst bästa Svenska reseblogg i Momondo Open World Awards. Läs mer här.

I December 2016 fick Matochresebloggen.se pris som ”Travel Inspirator 2016” från nätverket ”Nordic Travelblog event” där bland annat Visit Greece satt i juryn. Motiveringen löd:

Matochresebloggen. se combines two of the best things on earth; food and travel, in a professional, extremely inspiering and creative way

Nordic Travelblog Event

Nätverk

Jag har grundat nätverket Swedish Travel Bloggers för resebloggar med minst 5.000 unika besökare per månad.  Läs gärna mer om detta nätverk och de andra medlemmarna på swedishtravelbloggers.se

Jag är även med i nätverket Svenska Resebloggare.

Sponsrade inlägg

Här på bloggen tar jag inte in några sponsrade inlägg om saker som jag inte gillar och alla sponsrade inlägg eller samarbeten är tydligt utmärkta.  Jag har heller inga adwordsannonser, betalväggar eller liknande som stör utan satsar nu på att fortsätta bygga upp bloggen och se vilka inlägg som gillas, läses och delas mest av läsarna.

Utrustning

Numera tar jag bilder för bloggen i första hand med en Iphone 14 Max Pro. Jag har även en  Go Pro Hero 9 för att kunna ta bilder under vatten och i berg-och-dalbanor etc. På vissa resor tar jag med en fotograf för att kunna ta ännu bättre bilder.

Kontakt med matochresebloggen

Vill du komma i kontakt med mig når du mig enklast på info@matochresebloggen.se.

Om du på ett enkelt sätt vill följa bloggen kan du ””gilla” den på Facebook, då får du en notis när ett nytt inlägg finns. Du kan även skriva upp dig för nyhetsbrevet (formulär i sidfoten) så får du varje söndag en sammanfattning och länkar till av veckans inlägg !

Förutom matochresebloggen…

Matochresebloggen.se är numera en del av Boosty.se – en strategisk digitalbyrå som jag driver sedan 2021. Där hjälper jag bolag att klartlägga kundresan och optimera alla steg – från bättre annonser, till en sökordsoptimerad websida – till bra automatiserade flöden.

Vänliga hälsningar Christian