Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Dela inlägget:

Ända sedan jag hörde Hoojas ”Banan, melon, kiwi och citron” har jag varit sugen på att se hur den drinken smakar och idag var det dags. Fredagsdrinken denna vecka är en Hooja Sour där jag försökt hitta ett bra sätt att ta denna låt till en drink. Resultet är en Hooja Sour som smakar ganska exakt som låten. Ett måste att testa om ni gillar Hooja och fruktiga drinkar!

Hooja sour - Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Recept Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron.

Att göra denna drink kräver lite förbedelser. Först kokade jag en banansockerlag, på en liten banan som jag mosade och lät sjuda i en kvart med 1 dl socker och 1 dl vatten. Silade av och ställde att svalna. Sedan mixade jag en bit vattenmelon och en kiwi til puré. Pressade en halv citron. Efter dessa förberedelser var det bara att lägga till gin, en äggvita och skaka ihop en Hooja sour – Fredagsdrinken.

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Portioner 1

Equipment

  • 1 Shaker

Ingredienser
  

  • 1 st banan till banansockerlagen
  • 1 dl vatten till banansockerlagen
  • 1 dl socker till banansockerlagen
  • 4 cl mixad vattenmelon
  • 2 msk mixad kiwi
  • 4 cl pressad citron
  • 4 cl gin
  • 1 st äggvita
  • Ett par isbitar

Instruktioner
 

  • Banansockerlag: Mosa banan, låt sjuda med socker och vatten i 15 minuter under lock. Sila av och låt svalna.
  • Mixa vattenmelon
  • Mixa kiwi
  • Pressa citron
  • Bland ihop alla ingredienserna. Torrskaka utan is för att få ett bra skum. Skaka sedan igen med is. Sila av över en isbit. Dekorera med en bit vattenmelon.
Keyword Banan, melon, kiwi och citron, Fredagsdrinken, Hooja

Detta är en drink som smakar som en fruktsallad. Man kan identifiera alla frukter som är i – men gin:en känns inte alls. Riktigt kul att prova att göra – jag har så länge funderat på hur just denna sommarlåt skulle smaka!

Torrskaka innan isen

Jag har fått tips från flera följare att drinkar med äggvita får ett bättre skum om man först torrskakar alla ingredienserna utan is och sedan lägger till is för att kyla drinken. Jag gjorde så denna gång och det blev ett klart bättre skum. Så det är ett tips jag är glad att jag fick. Nu kommer alla drinkar fråmåt bli klart snyggare.

Alkolfri variant på Hooja Sour

Alkolfri variant är att inte ha gin i denna drink. Den blir god även utan!

Fler låtar som borde bli drinkar?

Att skapa en Hooja Sour var så kul att jag ska fundera på fler låtar som kan bli goda drinkar. Håll utkik på bloggen – eller i någon av de soclala kanaler jag delar dessa Fredagsdrinkar i – Instagram, TikTok, Facebook eller Youtube!

Fler drinktips

2 kommentarer

  1. Fantastiskt, har funderat på hur jag skulle göra denna drinken och ska testa ditt sätt! Banansockerlag låter som rätt väg att gå

Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Turkish Airlines Business Class till Uzbekistan

Jag har flugit med Turkish Airlines flera gånger, dels till Istanbul men även vidare från Istanbul till exempelvis...

La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

La Girafe på Arlanda är en av de senaste restaurangöppningarna på Terminal 5 och den som jag nu...

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Restaurang Ärla  – prisvärd och ambitiös kvarterskrog på Östermalm

Restaurang Ärla öppnade på Östermalm i december 2023 och har fått lysande recensioner - och efter mitt första...