fbpx
Matochresebloggen
Okategoriserad

Vykort från Dalarna – två veckors workation

Vår roadtrip slutade på sommarstället i Dalarna och här uppe i Torsång har vi nu hängt i två veckor. Både jag och min fru har jobbat (jag på distans) men har haft tidiga mornar, luncher, kvällar och helger att njuta av sommaren och hänga med barnen, min frus familj som även bor här och delar av min släkt som kommit och hälsat på.

En typisk vardag har jag vaknat klart tidigare än barnen, tagit ett morgondopp och sedan jobbat ett par timmar innan jag väckt barnen vid 10-tiden med frukost. Ja, morgondoppet skippade jag de kyliga och mulna mornarna, men flera dagar har det varit så här underbart tidigt på morgonen.

Workation på landet – startar med morgondopp

Workation på landet
Workation på landet

Min fru som jobbar på ett företag i Borlänge, mest på distans övriga året, jobbar nu under sommaren på kontoret och har åkt iväg dit samtidigt som jag gått upp på vardagarna.

Barnen har jämnåriga kusiner som bor här uppe som de älskar att hänga med och vissa dagar har de åkt in till deras hus inne i Borlänge, andra dagar har kusinerna istället kommit ut till landet. De är så stora nu, mellan 11-14 år, så de klarar sig i stort sett på egen hand under dagarna så länge vi fixar mat och håller lite koll på dem.

Under min workation har jag fokuserat på mitt “vanliga” jobb och tagit en liten paus i det aktiva fotandet och bloggandet. Därav ovanligt få blogginlägg härifrån denna sommar. Utanför jobbat har jag fokuserat mer på matlagning, fixat med hus och trädgård och hittat på saker med barnen.

grillning

Mest häng på landet

Vi har gjort ovanligt få utflykter, dels för att både jag och min fru jobbat, men även för att alla varit nöjda med att bara hänga mest på landet (och barnen då ibland i stan).

Alla barnen gick seglingsläger första veckan på sommarlovet och vi har en liten segelbåt de själva kan segla med vilket tjejerna som är 13 och 14 fixar galant. Vi har även en liten eka med en elmotor barnen kan köra själva., perfekt när de vill åka ring men ingen vuxen har tid!

Regniga dagar har bastun gått varm – min favorit. Några gånger per sommar värmer vi upp badtunnan, även om det är ett större projekt och tar flera timmar att få den varm.

På en stor gräsmatta med bra kvällssol brukar kidsen spela fotboll på kvällarna och vi vuxna sitter ofta och kollar på och agerar domare och konfliktmedlare med ett glas vin. I år kom någon av dem på att de ville spela badminton istället och lyckades bygga någon form av nät av två stegar och en hängmatta. Inte så snyggt men funkar och de har verkligen utvecklats snabbt!

En del utflykter har vi dock gjort, ibland när vi inte orkat laga lunch har vi tagit bilen eller båten till något lunchställe i närheten.

Sahlins Brygghus – utomhuspub

Sahlins Brygghus ligger bara någon halvmil bort och hit åkte vi en kväll till deras brygghus – varje fredag är det utomhuspub på Sahlins, med live- reggae-dj’s och bra stämning!.

Sahlins Brygghus - utomhuspub
Sahlins Brygghus - utomhuspub

Vi har nu även bredband på landet vilket är en bidragande orsak både till att denna workation funkat så bra för mig, men även gjort att barnen underhållit sig själva några timmar per dag.

Jag är nog den som varit minst rastlös och har landat i att bara vara på landet bättre i år än någonsin. Det har nog med att göra att jag kunnat jobba på distans här – workation är verkligen min grej. Just att byta miljö är fantastiskt för kreativiteten och det är lyxigt att sitta helt själv som omväxling till det öppna kontorslandskap jag sitter i på kontoret i Stockholm. Detta ska jag försöka göra oftare, inte bara under sommaren utan resten av året!

Nu är det dock bara några dagar kvar på årets workation. På onsdag kväll åker vi till Arlanda för sommarens utlandsresa, då blir det semester på heltid!

Tips på saker att göra i Dalarna – favoriter från tidigare

Du kanske också är intresserad av...

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar