fbpx
Matochresebloggen
Ölprovning på Oppigårds bryggeri
Ölprovning

Ölprovning på Oppigårds bryggeri

Oppigårds bryggeri har en lång historia som börjar 1984 då grundaren Björn Falkeström lånar sin första hembryggarebok på bibliotektet i Hedemora. 2004 fick de in sin öl Golden Ale på några lokala systembolag. Året därpå fick de in sin Winter Ale i Systembolagets julölssortiment och sedan dess har intresset för mikrobryggerier ökat laavinartat. Idag har Oppigårds 10 öler på Systembolaget. All tillverkningen sker på gården i Hedemora och här kan man boka tid för bryggerivisning. På sommaren har de även en sommarpub som vi besökte förra veckan. Bryggeriet ligger verkligen mitt ute på vischan, omgivet av vackra rapsfält!

Ölprovning på Oppigårds bryggeri Ölprovning på Oppigårds bryggeri

Ölprovning på Oppigårds bryggeris sommarpup

Oppigårds är en av mina favoritöler och då vi har sommarställe i Dalarna var Oppigårds en perfekt utflykt en ljummen sommarkväll. Sommarpuben är öppen onsdagar och torsdagar mellan 17-20 fram till den 10:a augusti och det var fler än vi som hade hittat hit – proppfullt både ute och inne.

Ölprovning på Oppigårds bryggeriÖlprovning på Oppigårds bryggeriÖlprovning på Oppigårds bryggeri

Vi lyckades hitta ett hörn på ett bord utomhus och tog in sex olika sorters Oppigårds, 15 cl kostar 20:- och de kommer på brickor om tre öler.

Ölprovning på Oppigårds bryggeri

Ölprovning på Oppigårds bryggeri

Min favorit är Oppigårds new sweden IPA som vi även drack på midsommar – supergod! Vi smakade även en ny öl som Oppigårds lanserar i liten skala – Thurbo Mango Dipa. En mangoöl som var riktigt intressant!

Ölprovning på Oppigårds bryggeri

Blir man hungrig finns enklare mat som knäckebröd med Gustafskorv eller potatissallad med kallskuret. Men det är främst för ölen man åker hit! Ett kul utflyktsmål om man är i södra dalarna!

Läs mer hos Oppigårds här.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar