Leksand Sommarlands nya Jump Park – vi (eller snarare barnen) testar!

Vi hänger i Dalarna stor del av sommaren och varje år åker vi minst en gång till Leksand sommarland. Det blir klart roligare för varje år, inte bara för att barnen blir äldre och får göra mer saker på parken (nu är de 10 och 12 och vår dotter får göra allt) men även för att man ständigt utvecklar parken med nyheter.

Förra året var det ”Wipe out Siljan” -en hinderbana på vatten som var nyheten.

Året innan lanserade man en lång zip-linebana som går högt över vattenparken. I år har man hakat på trenden med trampolin- och studsmatteparker och skapat ”Jump Park”,

Jump Park – nyhet på Leksand Sommarland 2018

För våra barn, som går på gymnastik och parkour respektive cheerleading (väldigt stereotypt, men de älskar sina respektive aktiviteter :-)) är jump park en mycket välkommen nyhet. Här finns:

Bag Jump: En gigantisk ”bag” som man landar mjukt i, från hopptorn som är 3 eller 5 meter höga. ”Kul, men pirrigt” tyckte vår son och läskigare än att hoppa från femman ner i vatten.

Leksand Sommarlands nya Jump Park

Air Track, studsiga mattor, perfekta för olika typer av gymnastikövningar.

Leksand Sommarlands nya Jump Park

Studsmattor med en stor ”bag” att landa i – när man testar nya konster och vill landa tryggt.

Leksand Sommarlands nya Jump Park

Rep-mattan: Om man vill testa klättervägg utan säkring eller gå armgång på ett rep högt upp utan att vara rädd att slå sig om man tappar taget!

Leksand Sommarlands nya Jump Park

Höghöjdsbanan – nytt för oss – för större barn

På Leksand sommarland finns två höghöjdsbanor, en på bara 1 meters höjd för barn och en på 10 meters höjd från 12 år/150 cm långa personer. I år var vår dotter lång nog så vi gav oss upp. Först fick vi på oss en sele och gavs tydliga instruktioner om hur det funkar. Uppe i luften är man hela tiden säkrad medan man tar sig fram på olika typer av rep, broar och gungande konstruktioner.

Höghöjdsbanan Leksand SommarlandHöghöjdsbanan Leksand SommarlandHöghöjdsbanan Leksand SommarlandHöghöjdsbanan Leksand Sommarland

När man är klar med den bana man valt behöver man ta sig ner igen. Snabbast gör man det via en manick som man fäster i sin sele – hoppar rakt ut i luften och så bromsas man upp innan marken. Så galet läskigt – men snabbt sätt att ta sig ner!

Våra favoriter på Leksand sommarland från tidigare år

Sen körde vi på med favoriterna från tidigare år, som denna gång när det var soligt och varmt (till skillnad från tidigare halvmulna besök) var bättre än någonsin.

Laser tag – där man delas upp i två lag som ska skjuta prick med lasergevär på varandra.

Våra favoriter på Leksand sommarland - Laser TagVåra favoriter på Leksand sommarland Laser TagVåra favoriter på Leksand sommarland Laser Tag

Wipe Out Siljan – en stor hinderbana på vatten som bägge våra barn verkligen gillar. Denna dag gjorde det heller inget att man ramlade i vattnet då och då –  Siljan var varm!

Våra favoriter på Leksand sommarland Wipe Out Siljan

Segway – som jag och dottern kört tidigare men nu fick även sonen som (nästan) är 150 cm även köra.

Våra favoriter på Leksand sommarland Segway

Spin Zone – som är galna runda farkoster typ radiobilar som man kör runt med i en pytteliten rink.

Våra favoriter på Leksand sommarland Spin Zone

Vattenrutschbanor – här finns massor av varianter och i år vågade bägge barnen sig på de allra högsta varianterna – modiga!

Våra favoriter på Leksand sommarland

”Bungy jump” – så kallar barnen dessa studsmattor där man får extra hjälp av gummilinor och selar för att göra snygga konster i luften, eller bara att hoppa extra högt.

Våra favoriter på Leksand sommarland

Go-cart –  här finns två banor – en för barn och en för vuxna. Här kan det ofta bli långa köer så vi gick hit det sista vi gjorde innan parken stängde – då var det nästan inga köer alls!

Våra favoriter på Leksand sommarland Go CartVåra favoriter på Leksand sommarland

Tidigare reportage från Leksand Sommarland

Från 2017 – där ni även hittar 6 tips inför besöket på Leksand Sommarland!

Från 2016 – då vi testade Zipline på Leksand Sommarland för första gången

Boende vid Leksand Sommarland

Vi har fritidshus vid Torsång en trekvart från Leksand, så vi bor aldrig över, men min resebloggarkollega Lina bodde nyligen på Leksand Strand Stugby och Camping som såg riktigt mysigt ut- kolla in hennes reportage om du vill veta mer om hur det är att bo där!

2 kommentarer

    • Ja, riktigt lyckad. Kul att du testade campingen som vi inte gjort – är nog intressant för många som inte har lika när till Leksand sommarland som vi!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...

Restaurang OK OK – ny restaurang på Gärdet

I höstas öppnade en ny restaurang på Gärdet - Restaurang OK OK - som jag hörde talas om...

Glamping på Mauritius – Otentic Eco Tent Experience

Mauritius har massor med fantastiska lyxhotell - men det finns även billigare varianter som glamping på Mauritius. Vi...