Vågar man resa till Sri Lanka? Ja! I sommar åker vi dit!

Dela inlägget:

Vi har länge varit sugna på en resa till Sri Lanka, som erbjuder mycket av det vi är ute efter när vi reser. Fantastiska stränder, intressant mat, vacker natur, en annan kultur och massor att se och göra. Vågar man resa till Sri Lanka nu – efter vårens händelser i landet – ja det tycker vi absolut!

Vågar man resa till Sri Lanka?

Många vänner med barn har varit i Sri Lanka och verkligen varit nöjda. Lonely Planet korade i slutet av 2018 Sri Lanka som det främsta landet att besöka 2019 – ja – Sri Lanka var verkligen ett resmål som lockade många.

Så drabbades Sri Lanka plötsligt av ett hemskt terrordåd den 21 april 2019 och UD avrådde genast från resor till Sri Lanka för att utreda vad som hänt och undersöka risken för att resa dit.

Inte längre avrådan från UD för resor till Sri Lanka

I början av Juni 2019 tog UD bort avrådan med anledning av det förbättrade säkerhetsläget i Sri Lanka och turisterna börjar sakta hitta tillbaka, även om det fortfarande är färre än tidigare. Så på frågan om man vågar resa till Sri Lanka svarar vi absolut ja. En enskild händelse kan och ska inte påverka var vi väljer att resa anser jag. Läs mer om hur experter på dessa händelser resonerar här.

Vi åker till Sri Lanka nu i sommar!

Som jag skrev har vi varit sugna på Sri Lanka länge och strax innan sommarlovet när vi fortfarande inte hade bokat någon resa utomlands blev det ett ganska spontant beslut att vi åker dit redan nu i sommar. Som ofta för oss, av en lite annorlunda anledning. På ett reseevent för några år sedan träffade jag en hotelldirektör från Sri Lanka som jag hade ett trevligt samtal med och som jag hållit kontakten med. Han öppnar ett exklusivt boutiquehotell i en gammal teplantage i Juli och bjöd ner oss till öppningen dit – så började planerna på att åka dit just nu i sommar och ju mer vi gjorde research – ju mer sugna blev vi!

Västkusten på Sri Lanka dit många svenskar åker på vintern kan vara lite regnig så här års, men östkusten är det oftast bra väder på och även inne i landet, så det är i de delarna vi kommer vara. Vi kommer som de flesta andra turister ha en egen bil med chaufför som tar oss runt till lite olika platser, både vid kusten och inåt landet. Vi kommer besöka teodlingar, åka på safari, kolla in några vackra städer och ta tåget den vackra sträckan från Kandi.

Fler resebloggare som skrivit om Sri Lanka

Gunilla och Christofer som driver bloggen 4000mil har varit i Sri Lanka och skrivit mycket om det på sin blogg. Det har även Peter och Helena som driver Freedomtravel gjort – deras inlägg från Sri Lanka hittar ni här.

Till skillnad från dessa resebloggare kommer vi resa hela familjen med våra barn som är 11 och 13. Vi reser också en annan årstid – under sommaren, så vi kommer till viss del besöka andra delar av landet.

Har du några tips till oss inför vår resa? Kommentera gärna!

3 kommentarer

    • Ja, ska bli så kul! Vi kommer besöka teodlingar, åka på safari, kolla in några vackra städer och ta tåget den vackra sträckan från Kandi. Några dagar på östra kusten, men mest inne i landet!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...