Prison Island Borlänge – 23 ”Fångarna på fortet”-rum!

Dela inlägget:

Vi har testat flera Escape Rooms och skrivit om här på bloggen, men det var först på jullovet vi testade ”Prison Island” för för första gången.  Jag tog med våra barn och deras kusiner till Prison Island i Borlänge en mulen Januaridag och hade superkul!

Till skillnad från Escape Rooms där det oftast är ett rum med massa utmaningar man ska klara för att ta sig ut, är det här 23 olika rum med olika mindre utmaningar där man har runt tre minuter på sig att klara respektive uppgift.

Man känner igen upplägget från ”Fångarna på fortet” även om rummen är mindre – utmaningarna är svåra på olika sätt och man kan innan man går in se en skala som visar hur viktigt det är med styrka, smarthet eller smidighet i respektive rum.

Prison Island Borlänge

Prison Island Borlänge – 23 utmaningar

Vissa rum kräver styrka och smidighet, som rum där man ska klättra eller gå armgång.

Prison Island Borlänge Prison Island Borlänge

Andra rum kräver mer tankekraft, som att hitta en dold dörr och sedan kan svara på frågor baserat på vad som står klottrat på väggarna i det första rummet.

Prison Island Borlänge Prison Island Borlänge

Optimalt är tre personer i varje rum och vissa av rummen kräver tre personer för att få full poäng, exempelvis när man ska hitta tre gömda knappar och trycka på dem samtidigt. Så, man kan antingen komma i grupper om tre, eller större grupper där man väljer ut tre personer som är bäst lämpade för ett visst rum.

Prison Island Borlänge Prison Island Borlänge Prison Island Borlänge

Riktigt kul teamaktivitet att göra med barn (rekommenderat är från 9 år) även om många som kommer hit är företag som gör det som teambuilding. Tillhör man den senare gruppen kan man passa på att boka en timme eller två i deras Relax och Bastu som vi kollade in men inte provade denna gång.

Prison Island Borlänge Relax

Vi testade Prison Island i Borlänge då vi var på landstället som ligger i närheten, men konceptet finns på 11 till orter i Sverige.

Prison Island Borlänge

Pris: 150:- pp för en timme, 200:- pp för två timmar. Man hinner knappt med alla rum på en timme, och man kan göra om rummen så många gånger man vill (om man t ex misslyckades första försöket) så två timmar är ganska lagom.

Läs mer på prisonisland.se. Besöket gjordes i samarbete med Prison Island, men tankar och åsikter är som vanligt våra egna!

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...