fbpx
Matochresebloggen
Okategoriserad Spa

Dömle Herrgård – vid en sjö i Värmland

Dömle Herrgård, med anor från mittan av 1400-talet är idag en blandning av en klassisk herrgård och moderna sidobyggnader samt ett nybyggd relaxa. Det ligger vid den lilla smårissjön i Värmland, en halvtimmes biltur norr om Karlstad.

Frugården på Dömle Herrgård

Själva Herrgården är uppbokad i stort sett varje helg hela sommaren av bröllopsgäster, men det finns fler byggnader här (förutom en egen kyrka). Vi bodde en natt i den nybyggda Frugården, som förutom hotellrum även har en egen restaurang, bar och loungedel.

Frugården på Dömle Herrgård
Frugården, med stor uteservering som vi åt middag på
Frugården på Dömle Herrgård
Rummen på Frugården

Relax på Dömle Herrgård

Varför åka hit då om det är fullt på Herrgården? Ja, en fördel är att man kan dra nytta av alla faciliteter som man byggt för alla bröllopsgäster. Som en stor relaxavdelning, med fem bubbelpooler (2 inomhus, 3 utomhus), en stor bastu och ett stort soldäck med solstolar. Perfekt att tima in det besöket till tid när bröllopsgästerna är samlade på annat håll – då har man hela spa:et för sig själv om man har tur!

Relax på Dömle Herrgård
Relax på Dömle Herrgård
Ah… bastu!
Relax på Dömle Herrgård
Pool med sjöutsikt
Relax på Dömle Herrgård
Relax på Dömle Herrgård

Inomhus finns bar, sittgrupper och liggstolar som gungade sakta, sakta – otroligt avslappnande!

Relax på Dömle Herrgård
Relax på Dömle Herrgård
Från spa:t – till middagen

Bröllopsmenyn på Dömle

Äter man middag nere i Frugården finns en enklare meny där, men om man som vi timar in besöket med ett stort bröllopssällskap kan man beställa in samma mat som bröllopsgästerna, vilket vi såklart gjorde. Denna soliga kväll satt vi på Frugårdens uteservering som har perfekt kvällssol.

Egen gravad lax till förrätt och kalvfilé med rödvinssås. Kändes verkligen som en bröllopsmeny -riktigt gott! Nästan alla våra vänner och syskon har redan gift sig så detta var det närmaste bröllop vi kom i år!

Bröllopsmenyn på Dömle

När solen gick ner bakom träden tog vi desserten inne i loungen.

Bröllopsmenyn på Dömle

På kvällen tog jag och min fru en promenad i de vackra omgivningarna, rekommenderas om ni är här! De går till viss del över den golfbana som finns här, så golf kan man också spela här såklart.

Dömle Herrgård omgivningar
Dömle Herrgård omgivningar

Här kan man även ta ett dopp i Smårissjön som ligger ett stenkast från relaxen. Jag och sonen gjorde det senare på kvällen – älskar kvällsdopp!

Dömle Herrgård omgivningar
burst

Frukost uppe i Herrgården

Frukosten fick vi äta uppe i herrgården och passade då på att kolla in salongerna i Herrgården. Superfint, förstår att man gärna har sitt bröllop här!

Frukost uppe i Herrgården

Fler aktiviteter

Här finns också en nybygd padel-bana, som vi såklart testade. Sist på bollen kanske att prova padel för första gången men riktigt kul och längre bollar än när vi spelat tennis med barnen.

padelbana

Ännu ett härlig stopp på vår roadtrip, där vi nu alltså lämnat västkusten och sakta tar oss uppåt Dalarna där vi ska vara några veckor på sommarstället!

Sammantaget om Dömle Herrgård

Vackert och romantiskt ställe, perfekt för en weekendresa eller som ett stopp på vägen på en roadtrip. God mat och riktigt bra relax!

  • Adress: Dömlevägen, Deje
  • Webb: domle.se
  • Prisexempel: Rum i Frugården, frukostbuffé och spaentré. 995,- /person i dubbelrum

Vistelsen gjordes i samarbete med Dömle Herrgård men tankar och åsikter är som vanligt mina egna.

Du kanske också är intresserad av...

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar