Selma Spa i Sunne – Skandinaviens första spa

När Selma Spa+ öppnade 1991 var de den första spaanläggningen i Skandinavien. De är fortfarande en av de största inom spa i Sverige, med 184 hotellrum och 40 olika behandlingar. Det har stort fokus på träning, med ett stort gym och flera lärarledda pass varje dag. Selma Spa var sista stoppet på vår svenska roadtrip!

Vissa spa:n fokuserar mycket på bad och bastumiljöer medan andra ser behandlingarna man köper som det centrala. Selma Spa ligger någonstans i mitten.

Spa på Selma Spa

Själva bad-delen är idag en stor tempererad simbassäng inomhus, runt vilken det står vilstolar och längs väggarna finns en ångbastu och två vanliga bastus – dock bara 74 grader varma.

Spa på Selma Spa
Spa på Selma Spa Pool

Det finns även två bubbelbad, som dock varje kvart gick in i rengöringsläge och inte kunde nyttjas på tio minuter. Lite underdimensionerad bubbeldel, med tanke på att hotellet har kapacitet av ta 400 gäster samtidigt och alla har fri access till spa:et.

Utomhustunna och solstolar

Min fru och våra barn älskar varma bad ännu mer än jag, så det var stor lycka när vi hittade en varm utomhustunna som vi hade helt för oss själva (kanske för att regnet hängde i luften denna dag). Här fanns också ett utomhusgym och solstolar.

Utomhustunna och solstolar

Utomhustunna och solstolar
Utomhusgym Selma Spa

Ny utomhuspool 2020 på Selma Spa

Just nu pågår ett stort byggprojekt på Selma Spa där man bygger ett klart större utomhusbad. Det som tidigare var ett mindre utomhusbad är nu stängt medan man bygger om. Så här ser det ut just nu och nedan en bild av hur det kommer att se ut när det är klart!

Ny utomhuspool 2020 på Selma Spa
Ny utomhuspool 2020 på Selma Spa

Under tiden som bygget pågår har man som gäst möjlighet att stanna på spa:et ett par timmar extra efter att man checkat ut om man vill, samt har fri entré till ”ljusrummet”- ljusterapi. Ett rum med varmt ljus från starka lampor, vind från fläktar och svagt havsljud i högtalarna. Det testade vi såklart, kul – men kanske ännu härligare på vintern när man inte sett sol på flera veckor!

ljusterapi på Selma Spa

Rummen på Selma Spa

De allra flesta rum har fönster mot sjön Fryken, som ligger några hundra meter bort. Vi bodde i ett fräscht rum som kändes nyrenoverat, med en dubbelsäng och bäddsoffa. Det finns ingen balkong, men rummet hade som de flesta andra en fransk balkong. Så här såg det ut när vi kom, uppbäddat för oss alla fyra med en varsin morgonrock vid fotändan.

Rummen på Selma Spa

Restaurangen på Selma Spa

Selma Spa’s restaurang satsar på ekologiska och ofta lokalt odlade råvaror. Vi hade ett paket där det ingick middag här och man kunde välja mellan en fast trerättersmeny eller en middagsbuffé. Perfekt tyckte barnen som direkt valde buffén, medan jag och min fru tog menyn.

Restaurangen på Selma Spa
Restaurangen på Selma Spa
Restaurangen på Selma Spa

Vår meny var en morotssoppa med getost som var len och god, med krispiga krutonger. Varmrätten kycklingfilé var inte så spännande och lite för torr. Desserten däremot var en fullträff, en god blåbärspannacotta.

I samma restaurang serverades frukosten som höll bra nivå med ett stort utbud av allt man vill ha på en frukostbuffé, inklusive färska bär och våfflor.

Övriga aktiviteter på Selma Spa

Förutom spa och bad finns det en stor yta upp vid lobbyn med soffgrupper där man på en stor TV visar sportarrangemang. I anslutning finns pingisbord och lite andra spel. Det finns även en bar där en DJ spelade på kvällen.

Terass med växthus

Högst upp finns en stor takterrass med härlig utsikt. För mulna eller blåsiga dagar finns ett växthus här uppe man kan gå in i.

Sammantaget om Selma Spa

Stort och fräscht, men inte så lyxigt känsla. Ett brett utbud av behandlingar och träningsmöjligheter. Ihop med nyttig mat känns detta som ett perfekt ställe för en hälsohelg, med fokus på återhämtning!

Fakta om Selma Spa

  • Adress: Sundbergsvägen 3 i Sunne
  • Webb: Selmaspa.se
  • Prisexempel: Dubbelrum för två vuxna, inkl frukostbuffé, spa och lärarledda träningspass: 699:-/person.
  • Om ni bokar paket med halvpension/middag – glöm inte att boka tid för middag innan ni anländer. De populära tiderna kan bli fullbokade! Samma sak gäller behandlingar.

Vistelsen gjordes i samarbete med Selma Spa men tankar och åsikter är som vanligt mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...