Thorskogs Slott – bo som en stjärna!

Dela inlägget:

Thorskogs Slott är beläget i en vacker engelsk park en halvtimme norr om Göteborg. Här spelades ”Stjärnorna på slottet” in och nyligen fick Thorskogs slott utmärkelsen ”Årets Slottshotell”.

Thorskogs Slott

Så detta var ett kul och annorlunda stopp på vår Roadtrip och en härlig kontrast till tidigare boenden.

När man anländer finns det kaffe och tårta uppdukat och vi passade på att kolla in de vackra salarna på slottet!

Thorskogs Slott salong
Thorskogs Slott salong

Thorskogs Slott – rummen

Det finns ett dussin hotellrum i själva slottet, men de flesta rummen ligger i andra hus intill. Vi bodde i det som heter ”Kvarnen”, där det finns fem sviter på markplan. Verkligen rymligt, med en egen sovrumsdel där jag och min fru sov och så fick barnen en varsin extrasäng i vardagsrumsdelen.

Thorskogs Slott - rummen

Ett badkar i badrummet på tassar blev barnen blev så förtjusta i att de tog ett långt bad medan jag och min fru gick en promenad i omgivningarna.

Thorskogs Slott - badrum

Promenad kring Thorskogs Slott

Slottet har många gäster som gillar att promenera och hade en tydlig karta förberedd med tre olika promenadförslag, från 2 till 6 km. De var sedan tydligt utmärkta med färger längs vägen. Det började med två branta backar och sedan gick vi förbi hönsgårdar, riktig trollskog med vattenfall och hagar med hästar och kor. Det kryllade av små grodor i skogen som alla verkade ha tagit sig upp på land samtidigt!

Promenad kring Thorskogs Slott
Promenad kring Thorskogs Slott
Promenad kring Thorskogs Slott
Promenad kring Thorskogs Slott
Grodor Promenad kring Thorskogs Slott
Promenad kring Thorskogs Slott

Vi konstaterade både jag och min fru hur härligt det är att vara i skogen och att det är ett helt annat lugn här än vid havet, som vi just kom från. Jag kunde inte riktigt bestämma mig för vad jag gillar bäst!

Bastu på Thorskogs Slott

Efter denna promenad tog jag en snabb bastu innan vi fortsatte till middagen. Det fanns badrockar i rummet, vilket alltid är mysigt. Denna bastu var dock det enda i relax-väg som fanns på hotellet. Utanför en liten kyl där man kunde förse sig själv med dryck och skriva upp det på en lapp.

Middag på Thorskogs Slott

Här ingår det en fast trerättersmeny till alla gäster som serveras i en vackert dukad matsal med vita dukar, stärkta servetter och kristallglas. Menyn denna kväll var grillad vit sparris med friterad kalvbräss, rödtungafilé till varmrätt och en vacker hallondessert. Supergott och vällagat.

Middag på Thorskogs Slott
¨
Middag på Thorskogs Slott

Till barnen fixade de varianter, sonen fick en klassisk barnmeny med ost- och skinktoast till förrätt och kyckling med potatis till varmrätt. Dottern som inte äter gluten eller mjölkprodukter fick en pilgrimsmussla och frukt till dessert – även detta väldigt gott meddelade de och vi som föräldrar uppskattade såklart att det gick att ordna varianter från menyn.

Spel och biljard i källaren

Efter middagen fortsatte vi ner i slottets källare där det finns bland annat biljard och sällskapsspel. Jag och dottern älskar sällskapsspel, min fru mer rena kunskapsspel och sonen tycker det är kul fram till att någon lyckas bättre än han i spelet. Så det är inte fullt så harmoniskt hela tiden som här!

Spel och biljard i källaren
Spel och biljard i källaren

Frukost i orangeriet

Frukosten serveras i deras stora orangeri. Bra utbud av allt vi är vana och det som stack ut här var att man kunde pressa egen apelsinjuice. Här kan man även sitta utomhus och äta sin frukost om det är varmt väder.

Frukost i orangeriet
qrf
Frukost utomhus

Sammantaget om Thorskogs Slott

En härlig, avkopplade miljö, med god mat bra service och vackra omgivningar. Det enda som jag kan sakna lite för den optimala vistelsen är en större relaxdel för att det ska bli komplett!

Det fanns badtunnor här såg vi, som kan hyras för 380:- per person om man är minst än sex personer. Lite saftigt om man bara är ett par eller en familj som vill ta ett bad innan middagen! Att komplettera dessa med en året-runt-varmt bubbelpool som ingår för alla gäster vore pricken över i:et!

Är ni slottsromantiker – boka ett rum i själva slottet! Alla rum finns beskrivna med bilder på webbsidan.

Fakta om Thorskogs Slott

  • Adress: Thorskog 100, Västerlanda
  • Webb: thorskogsslott.se
  • Prisexempel: Sommarpaket med picniclunch, boende, 3-rättersmiddag och frukost, från 1745 kr per person

Vistelsen gjordes i samarbete med Thorskogs Slott, men tankar och åsikter är som vanligt mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...