Restaurang Las Brasas – gulddrakenominerad med fokus på tapas och kött

Dela inlägget:

Las Brasas ligger på Roslagsgatan, intill de populära snabbmatsrestaurangerna Cale & Crave och Meat on a stick. I Las Brasas lokaler låg tidigare den franska bistron DeVille, nu alltså utbytt mot detta koncept där det serveras tapas och kött. En av de krogar som nominerades till Gulddraken krog mellan 2020, (men vann dock inte kategorin).

Vi kom till restaurang Las Brasas en tidig fredagskväll till den första sittningen och det var redan helt fullt i de mysiga lokalerna.

Vi startade med att beställa en varsin dry martini, Här kom den in exakt så man önskar den. Iskall, med bara en antydning av martini och med två köttiga oliver. Med den i handen kollade vi in menyn. .

Restaurang Las Brasas

Menyn på restaurang Las Brasas

Menyn på restaurang Las Brasas är ganska stor, med ett 20-tal tapas, 6-7 styckdetaljer som grillas och så ett par desserter. Vi gjorde det enkelt för oss och tog in deras ”Menu Degustacion” som beskrivs så här: ”Kockarna bestämmer vad ni ska äta, lita på dom. Det blir bra. 6 serveringar. Endast hela sällskapet. Pris 565:-Tillhörande dryckespaket 420:-”. Vi skippade dock dryckespaketet och tog in en flaska vitt till de inledande tapasrätterna.

Restaurang Las Brasas
Restaurang Las Brasas
Röding

Så läckra smårätter. Start i friterad jordärtskocka. med majonnäs på kallrökt soja, friterat rispapper, röda alger samt svampbuljong med ingefära och chili. Sedan en grillad calcottlök med getost, hasselnötter och brynt smör. Men bäst var röding med kräftsås, rostad mandel, purè på morot och chili.

Menyn gick vidare in på kött och vi tog in en flaska ribeira del duero på rekommendation av vår servitör. Hamburguesa på hängmörad svensk entrecote var riktig comfort food som man tog i tre tuggor. Precis lagom stor för att orka en till liten rätt.

Wagyu entrecote Australia med chimichurri, rödvinssky samt en sallad på tomat, krasse, lök och lagrad parmesan. Riktigt bra.

Restaurang Las Brasas
Wagyu entrecote Australia

Finalen var en crema Catalana glass med pecannötter, apelsinmaräng, dulche de leche, vispad grädde, kaksmulor

Restaurang Las Brasas
Crema Catalana 

Så gott, trevlig personal och bra stämning. Enda minus i kanten var akustiken, fast vi satt bara tre personer i ett hörnbord var vi tvungna att höja rösten lite mer än väntat för att kunna föra ett samtal.

Restaurang Las Brasas är en av de fem restauranger som nominerades i Gulddraken kategori mellan Nu har jag testat igenom samtliga och i år är det faktiskt Las Brasas jag gillar klart bäst vid sidan av min ständiga favorit Hantverket. Läs om de andra fyra nominerade i nedan reportage!

Övriga nominerade i Gulddraken 2020 krog mellan:

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...