Hantverket på Sturegatan – vi testar höstmenyn

Dela inlägget:

Restaurang Hantverket på Sturegatan har snabbt blivit en av mina absoluta favoritrestauranger i Stockholm. Konceptet med små mellanrätter funkar riktigt bra när nästan alla rätter är fullträffar, så man vill smaka så många som möjligt!

Jag och en god vän som inte ätit på Hantverket var nyligen där. Jag i vanlig ordning mest sugen på att testa några av de nya rätterna på menyn medan min vän även ville prova några av Hantverkets ”klassiker”. Bakom menyn ligger Stefan Ekengren som kom till uteserveringen där vi satt denna ljumma kväll och gav tips om vad vi borde prova.

Hantverket på Sturegatan

Hantverket på Sturegatan – vi testar höstmenyn

Både Stefan och vår trevliga servitris pratade sig varma för en av de nya rätterna – stuvade makaroner med krondill, kryddost och zucchini  (85:-). En av de vegetariska rätterna på menyn och god, men inte riktigt i klass med de andra rätterna jag ätit här tidigare utan lite mer rustik.

Hantverket på Sturegatan

Fantastiskt god är däremot denna Hantverkersklassiker; hasselbackspotatis med löjrom, smetana och färsklök (95:-). Denna har jag tipsat flera vänner om när vi ätit här och ingen har blivit besviken!

Hantverket på Sturegatan

Jag har dock svårt att beställa samma rätt två gånger om det finns saker på menyn jag inte provat, så jag tog istället nystekt tuttul med slarvsylta och hemkärnat smör (85:-). Rolig och vällagad rätt, med enkla smaker. Perfekt om man är lite extra hungrig och vill ha något mer mättande.

Hantverket på Sturegatan

Hantverkets råbiff med jordärtskocka

Nästa rätt jag rekommenderade min vän att ta in var Hantverkets råbiff med jordärtskocka, gruyere och hasselnötter (165:-) . Så himla läcker och snygg rätt. Denna ska jag ta in nästa gång igen när jag äter här, men denna gång smakade jag bara en liten bit från min kompis servering.

Hantverkets råbiff med jordärtskocka

Snygga och oväntade uppläggningar rakt över, som toppades med vår sista rätt – kantarellsmörgås. Jag trodde verkligen vi fått in fel rätt när nedan tallrik kom in. Men, det visade sig att det var exakt det vi beställde. Under den tunna runda skivan rågbröd fanns en skål med mer kantareller i en god röra med västerbottenost. Gott, snyggt och kul!

Det började bli lite kyligt, så vi fortsatte kvällen inne i Hantverkets utmärkta bar där de både är duktiga på att guida gästerna till rätt cocktail och att skaka till dem!

Sammantaget ännu ett kanonbesök på Hantverket, som trots sin stora uteservering är ännu mysigare på vinterhalvåret. Så hit kommer vi absolut tillbaka – snart!

Adress: Sturegatan 15

Webb: restauranghantverket.se

Fler restauranger i närheten av Proviant:

Proviant – Fransk Bistro

Sushi Oi – Japansk avsmakningsmeny

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...