Restaurang Sekt – jag testar tysk comfort food hos Gulddrakevinnaren 2020

Dela inlägget:

Restaurang Sekt serverar ”tysk comfort food” och blev årets vinnare i Gulddraken i kategori mellan. En given restaurang att testa och i veckan var jag och några vänner där för första gången.

Restaurang Sekt – vid en bakgata på Östermalm

Restaurang Sekt ligger på Runebergsgatan, som är en bakgata något kvarter från Humlegården, i en lokal där restaurangen Food låg tidigare. Stora fönster mot gatan och inne i restaurangen är det höga pallar och soffor längs väggarna. Ganska sparsamt inrett, med två stora fotografier på ena långväggen och övriga väggar helt nakna. Det öppna köket ligger längst in i lokalen och där finns ytterligare några barplatser.

Restaurang Sekt
Restaurang Sekt
Restaurang Sekt

Menyn på Restaurang Sekt

Menyn är inte den man är van vid på tyska restauranger. Här serveras varken surkål, bratwurst eller schnitzel. Istället Flammkuchen som finns i flera olika varianter ,. både som förrätt och varmrätt. Andra rätter som baseras på anklever, fläskpastej eller ankbröst.

Jag startade med en ”Drelerlei vom kalb” – kalv i 3 skepnader, med en kalvtartar med en tunn skiva kalvtunga, toppad med en bit friterad kalvbräss. På tartaren även gröna bönor, tomatconfit, friterad lök och örter. Fantastiskt god. Till den ett glas torr sekt.

Mina kompisar tog ”Spenat Maultaschen” – pastaknyte med spenat, kronärtsklocka och tomat som såg vacker ut och tydligen var riktigt god den med.

Restaurang Sekt

Flammkuchen på Restaurang Sekt

Till huvudrätt delade vi på två av deras storsäljare, Flammkucchen. ”Original” med bacon, lök och kummin samt en ”Kurbis” med pumpa, spetskål och getost. Tunn och krispig botten och goda toppings.

Flammkuchen på Restaurang Sekt

Goda, men vi konstaterade att förrätterna vi tog var snäppet vassare och vi konstaterade att vi kanske borde tagit in någon av de andra varmrätterna, som Ankbröst med pumpa och endiver eller kanin med salvia och spenat. Eller kanske tagit deras sexättersmeny med lite av varje. Ja, det fåt bli nästa gång. För hit kommer vi gärna tillbaka och provar mer från menyn!

Fakta om Sekt

  • Adress: Runebergsgatan 1
  • Öppet: Tisdag – lördag 17-00
  • Priser: Förrätter: 135:–225:-. Varmrätter 165:– 325:-. 6-rättersmeny 635:-
  • Webbsida.

Gulddraken 2020

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...