Det Arroganta Svinet – Värt en resa!

Dela inlägget:

Restaurangen Det Arroganta Svinet som ligger i Jordbro, söder om Stockholm – är en omtalad BBQ-restaurang som jag länge varit sugen på att testa. Men – den ligger ju så långt bort! I fredags passade jag och en kollega dock på och tog bilen till Det Arroganta Svinet. En dryg halvtimme tog det till industriområdet som restaurangen ligger i, insprängt mellan en bilverkstad och en övergiven lokal.

Det Arroganta Svinet

Inne i lokalen är det lika enkelt inrett. Här är det maten som är i fokus, inte en glassig inredning! Räfflad plåt, råa plywoodskivor och murade väggar utan puts eller färg. men högt i tak och luftigt! Man sitter på enkla långbord och det är självservering som gäller.

Vi kom strax för 11.30 – då var det fortfarande rätt lugnt i lokalen. men en kvart senare fyllde det på och blev kö ut till dörren.

Det Arroganta Svinet lokalen

Inredningsdetalj: En karta där man uppmuntrar besökare att sätta en nål där man bor. Koncentration i Stockholm såklart, men hit har BBQ-fantaster från hela landet rest. Verkligen en ”matupplevelse värt en resa”.

Menyn på Det Arroganta Svinet

På Det Arroganta Svinet är det kött som är i fokus. Brisket. ribs och korvar. Jag och min kollega delade på en ”Texas Trinity”. En servering för två personer med 200 gram brisket, 300 gram ribs.,två korvar och tre sides., plus en bit paj. (550:-). Jag hade höga förväntningar på maten här, men det var faktiskt ännu bättre. Brisket (bringa som rubbats med kryddor och rökts i 12 timmar) var den godaste jag någonsin smakat och även ribs:en var helt fantastiska. Korvarna riktigt goda även de, men just bra korv kan man ju få lite varstans, så det var inte lika speciellt.

Till köttet valde vi de sides som är de mest populära på Det Arroganta Svinet. Mac & Cheese, creamed corn och en ceasarsallad. Dessutom fick vi lite picklad rödlök, saltgurka, rå gulllök och en varsin skiva toastbröd.Väldigt likt upplägget och smakerna på Francklin’s BBQ i Austin som jag åt på förra året. Men ribsen på Det Arroganta Svinet var snäppet vassare!

Det Arroganta Svinet Texas Trinity

Var man inte lika hungrig finns ”lunch plates” med exempelvis 2 sorters kött och 1 side för 155:-. Har man med småbarn som inte uppskattar BBQ kan man köpa vanlig grillkort för 20:- och grilla den själv på baksidan där det finns bord utomhus.

Dessert på baksidan

Vi tog med oss kaffe och pajbiten som ingick i vår ”Texas Trinity”-bricka ut på den soliga baksidan. Den gick i samma still som inredningen inomhus, med långbänkar och höga väggar i trä och räfflad plåt som ramade in baksidan.

Det Arroganta Svinet uteservering

Rökarna på Det Arroganta Svinet

Vi vi ätit fick vi en liten tur inne i restaurangens hjärta, de två stora vedeldade rökarna. Här ligger stora köttstycken av bringa och revben i 12 timmar och röks till perfektion.

Det Arroganta Svinet
Det Arroganta Svinet
Ordentligt med kryddrub på bringan

Fakta inför besöket:

  • Adress: Dåntorpsvägen 29, 136 50 Haninge
  • Ta er hit: Enklast med bil, ca 30 minuter från city. Kommunalt kan man ta pendeln till Jordbro station och sedan gå runt 1,6 km.
  • Öppet: Onsdag – söndag 11-14
  • Vegetariska alternativ? Nja, mest sides. Detta är ett ställe för köttälskare!

Det Arroganta Svinet – verkligen värt en resa om man gillar BBQ!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...