fbpx
Matochresebloggen
Franklins BBQ i Austin
Austin Restauranger

Franklins BBQ i Austin – jag testar Texas populäraste BBQ

Austin är känt för att ha bra restauranger och här ligger bland annat den BBQ-restaurang som utsetts till texas bästa – Franklins BBQ (som jag såklart testade). Här finns dessutom massor med riktigt bra mexikanska restauranger, mängder av food-trucks och även en hel del fine-dining-restauranger.

Franklins BBQ i Austin

Det finns flera välrenommerade BBQ-restauranger i Austin, men den som det snackas allra mest om – och köas längst till – är Franklins BBQ. Hit gick jag en morgon när regnet hängde i luften, i hopp om att det dåliga vädret skulle göra att färre personer skulle orka hit-  och det stämde. Vid 09-30-tiden var det fortfarande inte längre kö än att jag garanterat skulle få plats!

Franklins BBQ i Austin

Franklins BBQ i Austin

Längst fram i kön stod ett gäng som köat sedan 06.30, lite overkill men det verkar även som det finns en prestige i att vara dagens första kund…

Franklins BBQ i Austin

Efter två timmars köande var jag äntligen inne och en kort stund därefter kunde jag beställa. 

Franklins BBQ i Austin

Franklins BBQ i Austin

Menyn på Franklins BBQ

Här är det kött som är fokus, med brisket, ribs, pulled pork, kalkon eller korv som man köper per “del av pound”. Brisket – oxbringa – är det mest populära tätt följt av ribs. Till köttet kan man beställa cole-slaw eller bönor, rå lök, pickles och så mycket toast man vill. 

Franklins BBQ i Austin

Franklins BBQ i Austin

Jag tog lite av varje och högg in på deras berömda briskets. Fantastiskt möra och perfekt smak med lite hetta. Faktiskt värt väntan! Ribsen däremot var inte lika sensationella och korven var även den god –  men inte något att köa så här länge där. Men, Franklins briskets var sensationella och det är inte bara för maten man köar, utan också att få uppleva atmosfären på denna restaurang som alla pratar om men få orkar köa till.

Som ni ser var detta en rejäl portion som jag inte orkade, så i likhet med många andra gäster tog jag med mig resterna hem i en goodie-bag och kunde låta mina kollegor smaka lite när jag kom hem till huset!

Fler populära BBQ-restauranger i Austin

Austin har mängder med BBQ-restauranger, en del enklare än Franklins, en del lite mer elegantare ställen som tar bordsreservationer. Här är några jag är sugen på att testa nästa gång jag kommer till Austin!

Salt lick

Terry Black’s BBQ

Scotty’s BBQ

Micklethwait Craft Meats

Kerlin BBQ

Cooper’s Old Time Pit Bar-B-Que

BBQ-restauranger i Stockholm

Men behöver såklart inte åka ända till Austin för att hitta bra BBQ-restauranger. I Stockholm finns flera BBQ-ställen som jag är sugen på att testa, exempelvis…

Brisket and friends

Low and Slow smokehouse

Austin food works

Har du tips på några fler bra BBQ-ställen i Austin eller här hemma i Sverige? Holy Smoke i Skåne t ex ska vara väldigt bra har jag hört, där är jag också sugen på att äta om jag har vägarna förbi!

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

Lämna gärna en kommentar