Resor i Sverige istället för utlandsresor i sommar!

Dela inlägget:

I veckan kom nyheten att det möjligen blir möjligt att göra resor inom Europa till sommaren och direkt började det planeras i vissa Facebookgrupper jag är med i. Men fortfarande är detta högst oklart och i mitt tycke inte alls läge än att börja detaljplanera en sommarsemester till södra europa eller boka flyg.

Resor utomlands i all ära, men är det något jag tycker vi svenskar ska satsa på nu är det att fokusera på att resa i Sverige i sommar. Svenska hotell och restauranger går på knäna och behöver verkligen alla intäkter de kan få och finns det någon årstid när Sverige är som bäst är det ju utan tvekan på sommaren.

Till sensommaren/hösten däremot är ju södra Europa magiskt, då är även läget förhoppningsvis lite mer normalt, utan överhängande risk för karantän eller utegångsförbud!

I väntan på ett öppet Europa – här kommer lite tips från mig för en sommarsemester i Sverige!

Roadtrip i Sverige – våra roadtrips de senaste åren

Sverige är fantastiskt på sommaren och ett bra sätt att se mycket på kort tid är att ge sig ut på en roadtrip i Sverige. För två år sedan gick vår roadtrip i Sverige till Skara, Båstad, Falsterbo, Österlen och Örebro. Året innan till Göteborg och norra Danmark. Förra året gick vår roadtrip från Stockholm, via Söderköping till Västkusten och sedan över Värmland upp till Dalarna där vi har fritidshus. Så himla mysiga resor – läs mer om respektive del i länkarna ovan!

I år är jag sugen att ta oss norrut, får se om jag får med mig familjen! En liten tripp som redan är bestämd är att jag ska med sonen till Järvsö och åka mountanbike!

Dags- och weekendutflykter i Stockholm

Det finns ju så mycket att göra även på nära håll (om man bor i Stockholm) eller reser till Stockholm. Några exempel:

Båtutflykt i skärgården till Svartsö Krog

Hoppa på en båt ut till skärgården. Vill du äta riktigt gott kan jag tipsa om att ta båten till Svartsö Krog. som omnämnt som en av de absolut bästa restaurangerna i Stockholms skärgård. Där kan man också bo i lyxiga glamping-tält (om man ar tur – de brukar bokas upp snabbt för hela säsongen när de släpps). Förra sommaren tog jag och en kompis båten ut till Svartsö en eftermiddag, åt middag och hem igen med sista båten. Läs mer här.

Dagsutflykt till Grinda 

I höstas åkte vi ut till Grinda hela familjen för lunch på Grinda Wärdshus och bastubad. Åker man tidigare på sommaren finns här också flera härliga stränder. En perfekt båtutflykt bara en halvtimme från Vaxholm. Läs mer här.

Bil till Smådalarö Gård

Smådalarö Gård är mysigt hotell i Stockholms skärgård, med bastu nere vid havet och en riktigt bra restaurang. Hit kan man ta bilen från city på någon halvtimme – smidigt! Läs mer om Smådalarö Gård här.

Tälta på Nåttarö

För flera år sedan tog jag med sonen ut i slutat av sommaren för att tälta på Nåttarö. Så himla mysigt – hade tänkt att göra det igen men det har inte blivit av, Speciellt i slutet av Augusti när naturreservatet som är en del av ön öppnar kan jag rekommendera att åka till Nåttarö. Läs mer här, Tälta med barn? Läs då detta inlägg om det är första gången!

Detta var bara ett axplock av allt som finns på bloggen om saker att göra i Sverige. Testa gärna sökfunktionen på bloggen om det är någon viss ort eller aktivitet du vill hitta mer information om!

Vad har du för tips om semester i Sverige? Kommentera gärna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

En dag i Oostende i Flandern – sommarstad vid havet

Mitt första stopp på min pressresa i Flandern var Oostende, en stad vid kusten som är en populär...

Hästräka – en delikatess i Flandern med 500-årig historia

Att fånga hästräkor vid kusten i Belgien har en lång tradition. Numera sker den mesta fångsten med trålare,...

Flanders Finest 2023 – 12 stjärnkockar lagar sina signaturrätter

Flanders Finest 2023 - det är tredje gången som detta matevenemang arrangeras i Flandern - en region i...

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...