Blanche & Hierta i At Six – en av Stockholms bästa vinbarer

Dela inlägget:

I samband med att jag gick en kurs i Grunderna om vin på Restaurangakademien i höstas intervjuade jag en av föreläsarna – Michael Jamais – och fick hans tips om Stockholms fem bästa vinbarer. I fredags testade vi en av dem – Blanche & Hierta som ligger i det exklusiva hotellet i At Six vid Brunkebergstorg. 

Blanche & Hierta i At Six  – en av Stockholms bästa vinbarer

Blanche & Hierta har öppet från tidig morgon till sen kväll och serverar förutom dryck frukost, lunch och middag. Vi kom hit en fredagseftermiddag och då var det vinerna som var i fokus. Fullt med folk, skönt stimmigt och 70-tals soul i högtalarna. 

Blanche & Hierta i At Six

Gillar man att testa intressanta viner är detta ett perfekt val för en after work. Här finns ett 20-tal viner på glas på den vanliga vinlistan och ytterligare ett 20-tal viner man kan beställa in på glas som roteras. Förutom de 700 olika etiketterna i vinkällaren….

Blanche & Hierta i At Six

Man öppnar gärna upp flaskor även för bara ett glas, då man använder Coravin-teknik. En pryl där man med en nål kan göra ett litet hål i korken, tappa upp ett glas vin och sedan fylls flaskan med en gas som förhindrar att resten av vinet påverkas av luft, medan korken sluts igen helt naturligt. 

Vi började dock med ett glas av husets champagne, Charles Heidsieck, en torr, krispig och supergod skumpa medan vi kollade in barmenyn. 

Blanche & Hierta i At Six

Maten på Blanche & Hierta

Här finns en ganska ambitiös barmeny, av gastro-pub-typ. I vanlig ordning frågade jag vilka de populäraste rätterna var och tog in dem. Vi startade med små frasiga chark-kroketter med rökt majonnäs och ett grillat flatbread med svamp. lök, västerbottenost och löjrom – galet gott till ett glas krispigt vin. 

Maten på Blanche & Hierta
Maten på Blanche & Hierta
Maten på Blanche & Hierta

Vi tog även in en svamprisotto och en fläskkotlett med krämig vitkål och tryffel. Till det ett glas rött som passade perfekt till!

Maten på Blanche & Hierta
Maten på Blanche & Hierta

Vi fortsatte sen att prova några fler viner. Man kan ta in glas om 5. 1o eller 15 cl, så det är enkelt att prova flera olika viner utan att det blir för mycket. Här finns också ett par intressanta naturviner som vi avslutade kvällen med.

Barolo Gaia 2013
Naturvin

Vinprovning på Blanche & Hierta

Det finns färdiga vinprovnings-paket om man vill göra en liten vinprovning i egen takt, eller så kan sommelieren i baren sätta ihop en blindprovning efter önskemål.

Man har även temamånader, just nu var det Rhone-tema och då fanns “wine-flight”-paket med Rhoneviner att ta in -3 viner för 395:-.

Rhoneprovning

Sammantaget – en härlig vinbar som jag verkligen kan rekommendera. Stort utbud av viner och kunniga sommelierer, utan att vara snobbigt. Skön mix av hotellgäster och vanliga Stockholmare som slinker in för ett glas vin efter jobbet.

Adress: Brunkebergstorg 6, Deras webb hittar ni r.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...