Restaurang Ciccio’s – Italienare med New York-atmosfär på Östermalm

Dela inlägget:

I lördags firade jag och min fru bröllopsdag och jag bokade bord för oss och några vänner ett par veckor i förväg på Ciccios. En Italienare på Nybrogatan som vi hört mycket gott om, inte minst för atmosfären och nivån på servicen. Det fanns inga bord lediga på webben, men jag gick dit en kväll och lyckades då boka ett bord.

Så. i lördags var det dags. Vi tog en fördrink och fixade mat hemma hos oss till barnen, sedan promenerade vi till Ciccios.

Restaurang Ciccio’s – New York-känsla på Östermalm

Redan vid 18.30 när vi kom var det fullt i lokalen och vi hälsades välkomna med ett ”Buona Sera” av två servitörer klädda i vit skjorta och svarta byxor, hängslen och fluga,. Det är en vacker lokal, med högt i tak och öppet kök. Redan hög stämning och en relativt ung publik.

Restaurang Ciccio's
Restaurang Ciccio's

Vi slår oss ner och får direkt in ett varsitt glas bubbel – on the house. Härlig start! Vi börjar titta i menyn, men bestämmer oss för att ta förslag från vår servitör om vad vi ska ta. Han frågar om vi vill äta pasta, pizza eller fisk och kött – vi är enade om det senare alternativet. Baserat på det gjorde han beställningen åt oss som vi bad att få in ”family style”.

Bra vinlista där vi fastnade för en flaska Gaja Sito Moresco, från Gaia, samma vinhus som vi provade ett vin från dagen innan på Blanche & Hierta. Vi får in lite oliver och salami att tugga på innan förrätterna kom in.

Maten på Restaurang Ciccios

”Eggplant Bruschetta” var en knaprig, supergod variant på bruschetta och ”freied Veggies” var friterad blomkål, zucchini och eggplanta som kom in med en god majonäs. Vi fick även in tomater med en stor buffalo mozzarella och stekt scampi. En riktigt härlig serie förrätter.

Restaurang Ciccio's

Till varmrätt fick vi in mer scampi och en av Ciccios storsäljare – en stot T-bone steak florentine som var helt perfekt stekt. Till den massa goda tillbehör som broccoli, svamp och eggplantsravioli.

Restaurang Ciccio's
Restaurang Ciccios

Efter denna maffiga servering var vi alla riktigt mätta, så en liten dessert som citronsorbet var en perfekt avslutning!

Sammantaget om Restaurang Ciccio’s: En riktigt härlig restaurangupplevelse, med skön new-york-känsla. Stämningen, maten och fantastisk service. Rekommenderas varmt!

Adress; Nybrogatan 12. Deras webb hittar ni här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...

Hotell i Golfe de Morbihan – fyra tips

Under min knappa vecka i Golfe de Morbihan i Bretagne (Frankrike) bodde jag på tre olika hotell -...

Île d’Arz – en vacker ö i Golfe du Morbihan i Bretagne

Golfe du Morbihan är en stor bukt i Bretagne i Frankrike som består av över 40 små öar...

Besök på ostronodling i Golfe de Morbihan, Frankrike

Jag gillar verkligen ostron, så en av höjdpunkterna på resan till Golfe de Morbihan var att ge mig...