fbpx
Matochresebloggen
Okategoriserad Travel hacks

Kreditkort för resan – därför behöver du ha med ett kreditkort

banner för inlägg

Att köpa resor på kredit för pengar man inte har är ju sällan en bra idé, men att ha ett kreditkort med sig på resan finns det många argument för.  Här kommer fem anledningar att alltid ta med ett kreditkort på resan!

1. Som ett extra betalmedel

Ponera att du tappar ditt vanliga betalkort, att det av någon anledning slutar funka eller en oväntat utgift du får som att tex behöva ta ett tidigare flyg hem. Bra att då ha ett kreditkort som du kan använda. 

2. För att betala resan och ta del av reseförsäkringar

Idag har många bankkort förmåner som även kreditkorten har – mem dubbelkolla att det bankkort du har även ger dig reseförsäkringar och avbeställningsskydd. Annars – betala alltid resor med ett kort som ger dessa skydd. 

3. Som deposit om man t ex hyr en bil 

När man hyr en bil måste man alltid lägga in ett kreditkort som deposition. Tänk på att man numera ofta behöver min pin-kod för sitt kreditkort på biluthyrningsfirmor – så se till att ha med den koden!

Kreditkort för resan

4. Som garanti vid en hotellövernattning

Även på hotell behövs oftast ett kreditkort vid incheckning, som en garanti för eventuella saker som sätts på rummet eller skador. 

Kreditkort för resan

5. För att samla bonuspoäng 

Mer en nice- to – have funktion. Men varför inte passa på att samla poäng när du ändå gör ett köp? De flesta kreditkort har någon form av återbäring baserat på hur mycket du spenderar med kortet. 

Hitta det kreditkort som passar dig bäst 

Tips är att fundera på vilka behov du har, hur mycket du avser spendera med kortet och vilka förmåner som är viktigast för att hitta det kreditkort som passar dig bäst. Själv planerar jag att byta till ett kreditkort där man samlar flygpoäng på alla köp. 

Tänk på detta när du betalar med kreditkort

  • Se till att betala räkningen direkt när de kommer. Räntan för delbetalning brukar vara hög.
  • Se över vad det kostar att ta ut kontanter med kreditkortet. Det brukar oftast vara förknippat med extrakostnader och dålig växelkurs och då passar andra kort bättre.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar