Året som gått 2017 – Resorna

Dela inlägget:

Bloggen blir som en dagbok för mig och att titta tillbaka på årets resor så här i slutet är alltid lika kul. Kanske kan någon av dessa resor bli inspiration till er som kommer sitta i jul och planera resor för nästa år!

Jul och nyår hemma

Vi stannade hemma i Sverige förra jullovet och firade jul i Dalarna. Även om det är härligt att åka till värmen är det skönt att bara ta bilen till landet och ta det lugnt, basta och laga massa god mat!

Vi skaffade barnvakt en dag under lovet och åkte ut till Yasuragi för att testa deras teppanyaki och basta ännu mer, så härligt! Jag som gillar att såsa omkring i morgonrock känner mig så hemma, då man får en kimono att byta om till som man även har på sig vid middagen! >>> läs mer här

Weekend i Hamburg

Min faster som bor i Hamburg fyllde 60 år i Januari och när jag åkte för att fira henne passade jag på att göra sightseeing, bo riktigt bra, gå på ölprovning och äta på en av Hamburgs alla stjärnkrogar. Hamburg är en riktigt kul stad som jag verkligen kan rekommendera för en weekend!

Skidåkning i Romme och Lech

Februari var en riktigt skidmånad, med uppvärmning en helg i Romme och sedan en fantastisk resa på Sportlovet till Lech i Österrike som verkligen gav mersmak på skidåkning i alperna!

Året som gått 2017 - Resorna

Året som gått 2017 - Resorna

Weekend i Warszawa

Mars fortsatte bra med bland annat en weekend i Warszawa med en kompis där vi åt på riktigt bra restauranger, hittade en grym whiskybar och massa sköna cocktailbarer, och såklart en hel del sightseeing.

Weekend på Malta

I April åkte jag med ett gäng resebloggare en weekend till Malta och den lilla ön Gozo. Fantastiskt härlig resa och Malta var så mycket vackrare än jag hade trott. Hit skulle jag vilja åka tillbaka och dyka.

Weekend i Belgrad

Jag hann också med en weekend i Belgrad med vår dotter. Så mysigt att resa iväg bara vi två och Belgrad var verkligen en cool stad att spendera en helg i, speciellt på våren när det börjat bli lite varmare och man kunde cykla runt och utforska staden. Vi bodde på fantastiska Square Nine och åt bland annat på Homa som var riktigt bra!

Året som gått 2017 - Resorna

Golden Pen Award

Matochresebloggen.se nominerades av Kroatiens Turistråd till bästa reseblogg och jag bjöds ner till Kvarnerbukten i Kroatien för att vara med vid prisutdelningen. Vi fick möjlighet att komma några dagar tidigare och den tog jag såklart, där vi bland annat besökte Opatija och Rijeka, innan vi tog båten ner till Losinj och Cres för prisutdelningen. Jag tog inte hem priset som bästa globala reseblogg men utmärkelsen som sveriges bästa blogg var superkul att få. Och denna del av Kroatien var så härligt, hit skulle jag verkligen vilja åka tillbaka i vår!

Weekend i Thessaloniki

I våras fick jag vid ett event som arrangerades av Nordic travelblog event pris som ”Travel Inspirator 2016” med motiveringen ”Matochresebloggen. se combines two of the best things on earth; food and travel, in a professional, extremely inspiring and creative way”. Priset var en resa till Thessaloniki i Grekland och vi köpte till biljetter till resten av familjen så alla kunde åka med.

Det går smidigt (och är billigt) att ta sig hit med direktflyg från Skavsta och så mycket att se och göra!

Sommaren 2017

Vi var mest på landet hela sommaren 2017 med utflykter runtom i Dalarna, besök på små hantverksbryggerier och med barnen till Leksand sommarland och Furuviksparken.

Min fru bokade en charterresa med barnen, deras kusiner och mormor en vecka då jag hade tänkt jobba. Men, jag bytte jobb och fick oväntat mycket ledighet så jag åkte den veckan de var borta på en kryssning i Östersjön, med stopp i Warnemynde, Bornholm och Gotland. Så himla härligt sätt att ta sig runt och se många olika platser på kort tid.

Semestervecka i Polen

I slutet av Juli tog vi en relativt spontan resa till Gdansk och Sopot i Polen. Åt på riktigt bra restauranger, hittade superfina stränder och bodde på ett hotell i Sopot som var skrattretande dåligt :-). Gillar man kombinationen stad och strand är en resa hit perfekt – städerna ligger bara en kvart från varandra med taxi eller tåg. Men akta er för det hotell vi bodde på sista nätterna i Sopot!

Greklandsfokus i höstas!

Jag blev inbjuden till en pressresa till Kassandra i Grekland som var så härlig att vi åkte tillbaka dit med familjen en knapp månad senare på höstlovet. Den andra gången till fantastiska Sani Resorts!

Weekend i Helsingfors

Ja, vi tryckte in en weekend i Helsingfors också, jag och barnen. Riktigt lyckat med en kul kryssning över, bra restauranger, ett härligt hotell och en fantastiskt bastu vid havet!

Weekend i Prag

Näst sista resan för i år blev en weekend i Prag. Så himla vacker stad med massor av bra restauranger, coola barer, saker att se och varma bad!

Till Dubai i Jul

Årets sista resa går till Dubai, den kommer ni kunna läsa mer på bloggen om inom kort!

Sammantaget om resåret 2017

Riktigt bra resår med massor av roliga weekendresor. Superkul att åka hela familjen till Alperna och att vi lyckades boka en resa vid jul trots sen planering. Att satsa på sommar i Sverige var kanske lite väl optimistiskt för värme och resan till Gdansk och Sopot var med facit i hand också lite av en chansning då vädret där ofta är som i Sverige!

Jämfört med 2016 då? Ja, det var ett svårslaget år med resor bland annat til Icehotel, Punta Cana, Dubai och Florida. Dock var flera av dessa resor jag gjorde då själv/pressresor och det är såklart härligare när jag kan ta med delar av eller hela familjen!

Men jag ska göra mitt yttersta för att matcha det under 2018!

4 kommentarer

  1. Alltså WOW vilket fantastiskt resår!!! Där ligger jag landad i lä?! Min grej är 5 nya länder 2017 och på 8 mån! Rätt bra jobbat! Mitt nyord löfte var 1-2 nya länder men det slutade m
    5! Njut av Dubai kramar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

En dag i Oostende i Flandern – sommarstad vid havet

Mitt första stopp på min pressresa i Flandern var Oostende, en stad vid kusten som är en populär...

Hästräka – en delikatess i Flandern med 500-årig historia

Att fånga hästräkor vid kusten i Belgien har en lång tradition. Numera sker den mesta fångsten med trålare,...

Flanders Finest 2023 – 12 stjärnkockar lagar sina signaturrätter

Flanders Finest 2023 - det är tredje gången som detta matevenemang arrangeras i Flandern - en region i...

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...