Resa till Grekland – alla mina tips

Planerar ni en resa till Grekland? Då är nedan inlägg för dig. Djupdykningar i några Grekiska orter vi verkligen kan rekommendera en resa till och alla våra tips därifrån. Tio rätter ni måste testa i Grekland och sist – tio fakta du inte visste om Grekland!

Alla mina tips om Resa till Grekland

Navigera direkt i menyn ovan till det du är mest intresserad av.

Weekend på Rhodos

Rhodos är för många en partyö, men jag och min frú åkte hit en långhelg utan barn och hittade en vuxen sida av denna vackra ö. Utan bargator men med massor av härliga upplevelser! Som vanligt gjorde jag först massa research, läs om allt jag hittade att göra och se i inlägget om planeringen här.

Botiquehotell på Rhodos – Casa Cook

Vi bodde denna weekend på Botiquehotellet Casa Cook som då just hade öppnat. Ett så härligt hotell, där alla rum var i radhusbungalows med egen utgång till en liten pool. Läs mer om Casa Cook här

Casa Cook Rhodos

Hyra bil på Rhodos

Vi hyr ofta bil när vi reser och på Rhodos var det perfekt för att hinna se mycket under en långhelg. Läs mer om att hyra och köra bil på Rhodos här.

Resa till Grekland - alla mina tips

Dykning på Rhodos

Jag älskar att dyka och tar chansen så snart jag kan, även om jag inte åker på rena dykresor där det är enda syftet. På Rhodos finns massor med dykcentrum och jag tog en heldagstur där vi bland annat dök på grottor, spännande och kul! Läs mer om Dykning på Rhodos här.

Restauranger och vingårdar på Rhodos

På Rhodos tycker jag man ska beställa in säkra kort på de restauranger som för tillfället är populärast. Grillad fisk och skaldjur, grekisk sallad eller souvlaki. Vi gick till de två av de restauranger som har lite mer ambition på Rhodos, inne i Rhodos stad men det var inte så bra som vi hade hoppats. Riktigt bra åt vi istället på en strandrestaurang på Oasis beach, där vi bland annat tog in krispiga småfiskar – mums!

Saker ni inte får missa på Rhodos

Att åka till Oasis beach är en av de saker vi verkligen kan rekommendera att göra på Rhodos, de andra två är att besöka Seven Springs samt Lindos och  St Pauls Bay. Läs mer om dessa saker i ett eget inlägg här.

Resan till Grekland – Rhodos

Vi hade ett tidigt flyg, så vi sov natten innan på ett hotell på Arlanda innan vi hoppade in i Thomas Cooks nya Airbus A330 som tog oss till värmen!

Weekend i Thessaloniki  – Greklands näst största stad

Thessaloniki är Greklands näst största stad är till skillnad från Rhodos en klassisk storstad med massa bra restauranger, takbarer, vackra torg och gator och massor med saker att se och göra. Det är dessutom en stad som är lätt att hitta flyg till om man t ex ska resa vidare till Halkidiki eller Kassandra. Här kommer alla våra tips om Thessaloniki – en stad vi blev så förtjusta i att vi var där två gånger samma år!

Resa till Grekland - alla mina tips

Sightseeing i Thessaloniki – topp 10

Från matmarknader, en lång strandpromenad, mängder av utgrävningar och utkiksplatser – i Thessaloniki finns massor att göra och se. Dessutom massor av riktigt bra restauranger och Takbarer.

Och när ni bestämt er för att boka en resa hit kan ni välja ett av dessa tre  hotell i Thessaloniki i olika prisklasser.

Hotell med pool nära Thessalonikis flygplats

Har man ett tidigt flyg, eller vill ha ett hotell med ett stort poolområde har vi testat det givna valet – Hyatt Regency Thessaloniki som ligger bara några minuter från flygplatsen. Läs mer om detta fina hotell här.

Resa till Grekland - hotell

Sommarstaden Kassandra

Badorten Kassandra ligger en timme från Thessaloniki med bil. Kassandra är känt för sina härliga stränder, goda mat och intressant kultur som jag under en kort resa till Grekland ihop med lite andra bloggare fick ta del av. Säsongen här lång – den börjar i April och helgen vi var här i mitten av September var det fortfarande 30 grader i havet.

Resa till Grekland - alla mina tips

Hotell i Kassandra

Vi togs runt till tre olika hotell vilka ni kan läsa mer om här. Ett av dem – Sani Resort – ligger på halvöns nordvästra sida och är ett av de finaste hotell jag sett. Eller, snarare hotellkomplex. Det består av fem olika hotelldelar, med lite olika inriktning. Hit åkte jag tillbaka med hela familjen och hade en fantastisk semester! Läs mer om Sani Resort här.

Restauranger och strandbarer i Kassandra

I Kassandra hittade jag restauranger, cocktailbarer och strandbarer som var klart över förväntan. Läs mer om dessa här!

Saker att göra i Kassandra

En guide till en stad är ju inte komplett utan tips på saker att göra. Här hittar ni det sammanfattande reportaget!

Resa till Grekland - saker att göra

Grekisk mat – tio rätter du måste testa

Ska du till Grekland har du här tio rätter du kan försöka pricka av som är specialiteter för landet. Mina favoriter är grillade småfiskar och grillad bläckfisk. Vad gillar du mest? Läs mer här om Grekisk Mat.

Resa till Grekland - Maten

10 saker du inte visste om Grekland!

Avslutningsvis i denna sammanfattning om Resa till Grekland ett inlägg med 10 saker du (kanske) inte visste om Grekland! Som att det finns över 120 miljoner olivträd i Grekland, vissa av dem är över 1000 år gamla, eller att Grekland har över 2000 öar – bara 170 av dem är bebodda. Läs inlägget här.

Bonustips: Vill du läsa mer om Grekland har jag intervjuat en riktig Greklandsfantast, Marcus. Han driver en blogg som bara handlar om Grekland och hans bästa tips om Grekland hittar du här. Du hittar hans blogg mittgrekland här.

2 kommentarer

  1. Vad det känns skönt att se fram emot en inbokad Thessaloniki-semester. Fram till dess lyssnar jag en del på YouTube, inte minst låten ”Panayotis’ Love Dream” (en svensk-grekisk produktion Thessaloniki-Stockholm) med faktiskt legendariske ABBA-basisten Rutger Gunnarsson kompande på bouzouki den gången(!), dock ingen ABBA-låt utan en lite mer okänd.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...