Julfton – Nattflyg till Dubai med Emirates

Dela inlägget:

I år ska vi alltså till Dubai på jullovet, men vi hann med julfirande här hemma på julafton innan vi åkte. Vi startade hemma med gröt, skinksmörgås och julklappsutdelning med barnen framför vår lilla minigran vi tog med från landet förra helgen. Sedan packade vi bilen med resväskor, mat och fler julklappar och åkte hem till min bror för att fira jul med honom och min syster med familj och min mamma och pappa.

Vi firar julafton vartannat år i Dalarna med min frus släkt, vartannat år med min och tidigare har vi varit hemma hos oss. Skönt nu i år att bara ta med lite mat och vara gäst, speciellt som vi skulle resa iväg senare på kvällen.

Försenat plan – men ingen information

Efter en lång jullunch, julklappsutdelning och promenad på eftermiddagen när det började bli dags att åka till Arlanda kollade jag (igen) exakt när flyget skulle gå och såg via g-mail att det var försenat 50 minuter. Samma info på Arlandas hemsida men ingen info alls hos Emirates. Jag hade dessutom lämnat mina uppgifter när vi checkade in online för att få info om just förseningar. Skumt. Vi åkte ändå ut som tänkt men mycket riktigt var planet försenat. Kanske är en sån ”liten” försening inget man kommunicerar.

Överbokat plan – vi anmälde oss som frivilliga

Väl framme vid incheckningen på Arlanda fick vi höra att planet var överbokat och att de sökte frivilliga som kunde ta planet imorgon efter lunch istället och bo kvar på Arlanda en natt. Vi anmälde oss på detta sätt när vi skulle resa hem från Indien från en långresa för massa år sedan. Då var flyget överbokat och vi fick 6.000:- i resecheckar eller 3.000 kontant per person som kompensation för att flyget nästa dag hem. Dagen därpå var det samma sak och även följande dagar så det slutade med att vi var kvar i Indien fyra dagar extra och fick resecheckar för 24.000 samt 12.000 kontant!
Egentligen var flyget efter lunch dagen efter en bättre flygtid för oss, att slippa åka sent på kvällen och komma fram mitt i natten (men vi ville fira jul med min familj innan vi skulle åka och flygen vid lunchtid på juldagen var fullbokade i economy när vi bokade våra biljetter). Dessutom skulle man få en t/r till Dubai per person som kompensation. Så vi anmälde oss som frivilliga men  vi skulle få besked om hur det bli först när alla andra passagerare hade gått på, så vi fick ändå gå bort till gaten. Och här skulle vi vänta till sist, när alla andra gått på.
Sen var det en låååång väntan. Allt på Arlanda var stängt och även loungerna där jag har ett kort som tar oss in var stängda.
Öde Arlanda på julafton
Men med nedladdade filmer från Netflix, poddar och youtube segade vi oss fram till det var dags att boarda. Om folk ställer sig i kö för att gå ombord tidigt i vanliga fall var det extremt här. Men när man började släppa på passagerare var det såklart de i business och first som fick gå på först. Sedan i zoner beroende på var i planet man ska sitta. Så själva ombordstigningen gick förvånansvärt snabbt.
När alla gått på visade det sig dock att det inte alls behövdes några frivilliga och vi gick istället på planet som planerat. Skönt det med – att komma fram tidigare till Dubai, även om vi vid det laget var sugna på att lägga oss i en vanlig säng och jag redan hade planerat när vi skulle åka tillbaka för våra fribiljetter…

Nattflyg till Dubai med Emirates

Till skillnad från flyg på dagen när man man verkligen kan njuta och botanisera i det stora filmutbudet ombord, mat och fri dryck (allt ingår även i economy) så försökte vi här istället få några timmars sömn. Jag kollade på en film och åt, men sedan lyckades jag somna och sov fram till en trekvart innan landning.
Förutsättningarna här för att sova var verkligen bra, man släckte ner kabinen kort efter vi lyft och sedan var det lugnt hela flygningen. Vi hade även tur som slapp turbulens.
Nattflyg till Dubai med Emirates

På Dubais internationella flygplats

Dubais flygplats är verkligen stor och det var en lång promenad från gaten till passkontrollen där det var en massiv kö. Så det tog en dryg timme för oss att ta oss från planet förbi passkontrollen. Men sedan var det enkelt att hoppa in i en taxi och ta oss till huset vi lånar nu i jul – Så spännande att se var vi ska bo! Mer om det i kommande inlägg!

 

Passkontroll på Dubais flygplats
Mer om våra planer i Dubai hittar du här.

Föregående artikel
Nästa artikel

5 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...