Resfeber – imorgon flyger vi till Sri Lanka!

Dela inlägget:

Efter vi att vi nästan fick ställa in resan till USA förra hösten när vi hade problem med Esta för vår dotter har min resfeber när vi åker hela familjen blivit lite värre än tidigare, vilket också har sina fördelar. Googlar man svår resfeber inser jag att det nog snarare är lite pirr jag känner, med ett kontrollbehov som ökat…

Dubbelkollar alla pass 

Jag dubbelkollade alla pass och hur visumreglerna ser ut redan innan vi bokade flyg, vilket gjorde att vi snabbt fick skaffa ett nytt pass för vår dotter. Till Sri Lanka ska passet gälla sex månader efter man reser hem – dotterns tidigare skulle gå ut januari 2020. 

Till och med när jag skulle gå in på webben för att söka Visum för hela familjen till Sri Lanka var jag lite nervös, trots att det mer är en administrativ avgift och klart enklare procedur än att söka Esta. Det gick bra såklart.

God marginal till flygplatsen 

Att hinna till flygplatsen är nästa del där jag gärna vill ha lite extra marginal, till skillnad från min fru som inte alls är den oroliga typen. Denna gång utgår vi från Dalarna och jag ville helst åka ner dagen innan, bo på Clarion Arlanda och börja semestern redan där. Jag slipper oroa mig för oväntade köer på vägen, kan parkera bilen i lugn och ro på långtidsparkeringen och sova gott dagen innan avresa, något jag har svårt att göra om jag ska upp i ottan för ett tidigt flyg. Läs här om senaste gången jag bodde på Clarion Arlanda.

Resfeber
Utsikten från Clarion Arlanda

Men, min fru ville så gärna ha en sista kväll på landet och vädret ska bli så fint, att vi nu istället kommer åker ner tidigt i imorgon till Arlanda,. Funkar ju det med och nu var parkeringen så billig vid förbokning att det bara kostade 945:- för 10 dagar på parkeringshuset precis vid terminalen.

En hel dag i London på vägen

Vårt direktflyg till Sri Lanka går från London, där vi är framme vid 13-tiden. Flyget vidare går först vid 21.30. Man skulle kunna tro att det är min rädsla för att missa flyget till Sri Lanka från London som gör att vi sen har över 8 timmars väntan på Heathrow, men så illa är det inte. Anledningen är snarare att vi hittade bra flygbiljetter med nackdel ett långt stopp i London.

Men, Istället för en heldag på Heathrow tänkte vi ta Heathrow Express in till city (går på en kvart) och starta semestern med lite snabb sightseeing i London! Att åka iväg från flygplatsen är egentligen mot mot mitt kontrollbehov, men fördelen att kunna spendera några timmar inne i London överväger. Jag älskar att maxa semestrarna på detta sätt.

Det är inte första gången jag åkt iväg från flygplatsen vid ett lång väntan på nästa flyg. När jag skulle till Grekland på en pressresa för några år sedan hade vi flyg med flera timmars väntan på byte i Istanbul. Där tog vi en taxi till ett lyxhotell bara en kvart från flygplatsen och hängde där några timmar i väntan på nästa flyg. På hemresan hängde jag istället i en lounge på flygplatsen. Läs om dessa två alternativ här! Vilket skulle du välja?

Häng med på Instagram – eller via nyhetsbrevet!

I vanlig ordning kommer ni kunna följa resan på Instagram – mest stories – och sedan kommer såklart reportage på bloggen.

Ni vet väl föresten om att ni kan prenumerera på ett nyhetsbrev där ni varje söndag får ett mail med veckans inlägg?. Signa upp för nyhetsbrevet direkt här. (en pop-up-ruta dyker upp).

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...