Restaurang Spesso – milanoitalienare med riktigt bra service

Restaurang Spesso – nyligen blev det äntligen av att testa Stuerplansgruppens restaurang som vi tidigare bara hängt på i baren. Restaurangen, som ligger högst upp i ett 18-våningshus, når man via en ganska anonym entré på Malmskillnadsgatan i Stockholm city.

Sommartid finns en stor takbar utomhus som vi ofta gått till efter en middag för öl. Vintertid är det baren inomhus som gäller, där det både finns stolar vid bardisken och en loungedel med låga fåtöljer och soffor. Skön musik och sober men avslappnad atomsfär.

Restaurang Spesso

Matsalen på Restaurang Spesso

Denna gång gick vi alltså direkt till matsalen, som är luftig och avskalad, med stora fönster och mysig punktbelysing. Här är det någon som tänkt på bra ljus för alla som vill fota sin mat!

Direkt när vi satt oss kom en servitör fram med menyer och frågade om vi ville ha stilla eller bubbligt vatten. Vi valde det senare och strax därefter kom han fram med två flaskor vatten, en som han hällde upp från och lämnade den andra vid bordet. Perfekt för mig som kör varannan vatten.

Restaurang Spesso

Han frågade om vi ville starta med en cocktail och det tyckte v i var en bra idé. Jag som gillar sura drinkar fick mitt lystmäte i en ”Brown Butter / Sage” med rom, illet blanc, brynt smör, salvia, citron verbena & citron. Strax innan drinken fick vi in små mjuka portionsbröd med färskost till.

Menyn på Restaurang Spesso beskrivs som en ”milanoitalienare” och vi tog servitörens tips om de rätter han tyckte var godast. En oxtartar med ugnsbakad tomat var en riktigt bra variant på råbiff. Till varmrätt vildsvinsragu, med maltagliatipasta och tre sorters ost. väldigt mustig och bra tryck i smakerna. Till detta valde vi en flaska vin från deras långa vinlista, som serverades ur karaff för att den skulle få lite extra luft.

Restaurang Spesso

Generösa portioner, så vi orkade inte mer än en kaffe efter dessa rätter – men är redan sugna på att gå tillbaka och prova mer!

Restaurang Spesso

Små saker som gjorde vår middag här lite extra var väldigt snabb och alert service och detaljer som att servetten ligger fint vikt när man kommer tilllbaka från toaletten! Vilket är ett resultat av att man bland annat har nog med personal för att hinna med alla gäster. Det märks även på priset, som ligger i övre delen av medelklasskrogar. Cocktails 178:-. Råbiff 185:- och vildsvinspasta 295:-. Men jag betalar gärna lite extra för bra service – speciellt om man även serverar god mat!

Jag var faktiskt lite skeptisk innan till Restaurang Spesso, Stureplansgruppens krogar har inte alltid fullt fokus på just maten. Men detta var en positiv upplevelse!

Fler restaurangtips – några av mina favoritkrogar i Stockholm

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...