Restaurang Främmat – hela menyn och maten

Dela inlägget:

Restaurang Främmat är en av alla nya restauranger som öppnat i Stockholm denna höst och nyligen var jag där med två vänner för att testa menyn. Vi kom tidigt, redan vid 18.00 och det var redan då halvfullt i lokalen. En halvtimme senare helt fullt. Helt utan marknadsföring och trots (eller kanske tack vare) att enda sättet att boka bord i början var via sms till ett franskt mobilnummer har Främmat snabbt blivit en snackis i Stockholms krogvärld. (Numera finns även onlinebokning).

Restaurang Främmat – menyn och maten

Vi tog in en varsin öl medan vi kollade på menyn. Mycket gott, både på en tryckt meny och på en griffeltavla som flyttades runt bland gästerna inför deras beställningar – och som även fanns i baren. Vi bad servitrisen att välja de godaste rätterna för oss att dela på, så vi kunde testa så mycket som möjligt – och de gjorde hon så gärna!

Första rätten vi fick in var ”frasig zucchiniblomma” med anklever och lönnsirap. En rätt som påminde starkt om den klassiska friterade bananen med sirap man får på kinakrogar, men på ett bra sätt! Gott och rolig rätt!

Nästa rätt – halstrad anklever mer macadamianötter. vita russin och rostat var en riktigt läcker rätt.

Serveringen fortsatte i snabbt tempo med Paté en croute – en rejäl, klassik fransk paté med små cornichoner. Rustikt och riktigt bra!

Chili Crab – tre krabbklor i en het chili. Extremt svåra att äta utan att fullständigt kladda ner sig, men goda!

Svensk bläckfisk med oliver, rpmescosås, vitlökssås och melon. Gott om man gillar svensk bläckfisk, jag har personligen lite svårt för bläckfisk när den serveras på detta sätt utan föredrar den hårt grillad eller friterad!

Rostad majs med bearnaise och kokta havskräftor är en av de rätter från Främmat man sett mest i sociala kanaler och det var en kul rätt i Punk Royale-stil.

Svenska blåmusslor med mango, avocado, röda vinbär och limejuice var en god ceviche.

Piggvar på ben med trattkantareller, spenat, smörad musselbuljong och franska fikon var en grym final, en helt perfekt komponerad och vacker rätt.

Efter alla dessa rätter var vi så mätta att vi inte prkade någon dessert, men jag kikade på dem på vägen ut och det såg även det intressant ut, någon form av fransk semla och äpplen med vaniljsås. Jag får gå hit någon kväll och bara köra dessert!

Klart hög ambition och intressanta kombinationer, så jag kan verkligen rekommendera ett besök på Främmat!

Boka bord på Främmat:

Bord på Främmat bokas via att man skickar ett sms på +33 6 38 97 23 65., eller gör det online här. Det finns även ofta drop-in platser i baren.
Öppet från 1 /11 2020: Tisdag – söndag
Adress: Dalagatan 54

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...