Restaurang Sturegatan 19 – ambitiös kvarterskrog på Östermalm

Dela inlägget:

Edit 2023: Restaurtang Sturegatan är stängt, har bytt namn och finns inte längre!

Restaurang Sturegatan 19 är en ny restaurang som just öppnat på Östermalm, i de lokaler på Sturegatan där restaurang Proviant tidigare fanns. Vi bor i samma kvarter, så jag har följt dagligen hur man den senaste månaden har målat om, inrett med nya möbler och till slut hade en liten smygpremiär för en vecka sedan. Men igår, den 14 oktober var det officiell öppning och vi hade bokat bord för hela familjen för att testa nya Restaurang Sturegatan 19. Med förhoppning att det skulle bli minst lika bra som gamla Proviant..

Menyn på Restaurang Sturegatan 19

Menyn på Restaurang Sturegatan 19 beskrivs som franskinspirerat svenskt – och här är det idel klassiska rätter. Toast skagen, råbiff, entrecôte, oxkind eller creme caramell. I köket hittar man Peter Kappen, med erfarenhet från bland annat Eriks. Här finns också hans bror Ulf. Bröderna har jobbar tillsammans tidigare på bland annat Frippes & Dramatens bakficka.

Menyn på Restaurang Sturegatan 19

Jag och min fru startade med ett glas av husets champagne och kort efter vi fick in det kom en servitris med lite nybakat bröd och vispat smör.

Sedan kom våra förrätter in. Jag tog en Pelle Jansson som var en generös tallrik tunna skivor oxfilé, med rödlök, löjrom, pepparrot och äggula i mitten. Snyggt och riktigt gott! Sonen tog en klassisk toast skagen som kom in på en skiva frasigt bröd och en generös portion räkröra, toppad med löjrom och dill. Dottern en råbiff på kalv som serveradse smed bladsallad, friterad kapris och finriven parmesan. Min fru en jordärtskocksoppa med halstrad anklever som även den var riktigt god. Vilken start!

Vi fortsatte med ett varsitt glas rött- Här finns ett tiotal röda viner man kan få på glas. Jag blev rekommenderad ett glad Merlot som satt som en smäck till en perfekt stekt entrecôte med tomatsallad ,pommes bearnaise.

Restaurang Sturegatan 19

Min fru tog ett glas Cote Du Rhone till sin huvudrätt som var en hel portion av samma råbiff min dotter tog som förrätt. Dottern tog en rödvinbrässerad oxkind med champinjoner, smålök och sidfläsk som hon verkligen gillade.

Vi fortsatte med desserter, Jag tog en crème brûlée som kom in med ett perfekt avbränt knäckigt sockertäcke och len vaniljcremé. Min fru och dotter tog en varsin av ”Kappens Chokladmousse”. En extremt chokladtung mousse som serverades med färska bär och rivna kaksmulor. Dottern som inte äter gluten fick in den utan kakor – nästan ännu vackrare!

Om vi gillade maten? Ja, allt var verkligen så gott och vällagat. Så här såg alla våra tallrikar ut genomgående!

Ska man laga denna typ av klassiska rätter gäller det att man verkligen sätter alla smaker och detaljer – och det gjorde man denna kväll. Helt klart en kvarterskog vi kommer att komma tillbaka till. Härlig stämning och riktigt trevlig personal.

Prisnivån ligger strax under vad motsvarande rätter skulle kosta nere på Stureplan. Förrätter mellan 175-245:-. Varmrätter mellan 230-435:- och desserter runt 100:-.

Restaurang Sturegatan 19 – detaljer

  • Adress; Sturegatan 19
  • Öppet: Lunch vardagar 11.30-15. Middag måndag-lördag
  • Ni hittar deras web här.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...