Matochresebloggen
Lördagslunch på Hantverket
Restauranger Restauranger i Stockholm

Lördagslunch på Hantverket

I helgen körde vi en Lördagslunch på Hantverket. Detta är en av våra absoluta favoritkrogar, men där vi bara ätit middag och vardagsluncher tidigare. Nu i helgen hade vi (som vanligt i dessa tider) inga planer, så vi bokade bord för fyra en sen lunchtid i lördags och bjöd med några goda vänner. Ja, två vänner alltså – gränsen om fyra personer per bord sätter ju tydliga gränser! Våra barn fick lunch hemma innan och åkte pulka i Humlegården medan vi högg in på en riktigt härlig lunch.

Hantverket har som alla andra restauranger glesat ut mellan borden och stänger 20.30. För att kompensera för alla tappade gäster har man nu även Lördagslunch, från klockan 13 på lördagarna, med samma härliga meny som på kvällarna.

När vi kom vid 14.30 var det nästan fullsatt och som vanligt en riktigt härlig atmosfär. Känslan lite som att befinna sig utomlands, på en weekend utan barn i en stor stad. Då äter vi ofta denna typ av luncher!

Lördagslunch på Hantverket

Lördagslunch på Hantverket

Maten var som vanligt galet bra. Vi och våra vänner tog in lite av klassikerna som funnits med på Hantverket från start, som deras Hasselbackspotatis med löjrom, smetana och färsklök och skuren råbiff med jordärtskocka, gruyère och hasselnötter. Dess ska ni inte missa om ni inte ätit på Hantverket tidigare, så bra!

Jag tog en rätt jag inte testat förut – matjesill med friterat ägg, gulbetor, kavring, brynt smör och gräddfil. Inte lika vacker som de flesta andra rätterna, men riktigt god – jag älskar enkel matjesill med brynt smör. Här var det all in för en matjessillälskare och jag passade på att maxa med en liten snaps till!

Lördagslunch på Hantverket

Min fru tog en smörstekt torsk med kolgrillad isbergssallad, ostronyoghurt, kronärtskockor och salladssås. Den var faktiskt snäppet vassare än matjesillen, Riktigt bra.

Lördagslunch på Hantverket

Min andra varmrätt var krispig fläsksida med spetskålssallad, dill, bakade rödbetor och picklade senapsfrön. Krispig utsida och en bit långbakad, mör fläsksida inuti. Läckert!

Så här långt var vi mätta och nöjda – men vi kunnat tänka oss att sitta kvar ett tag till för lite kaffe och dessert. Vår sittningstid var dock slut och barnen hade tröättnat på pulkaåkningen, så vi gick hem till oss för ett glas vin och dessert!

Sjukt trevlig grej – att köra en Lördagslunch på så en så mysig krog som hantverket. Ett annat ställe som kör helgluncher är Lilla Ego. De har öppet både lördag och söndag mellan 12-15. Helt klart ett tips för er som jagat bord på Lilla Ego länge, här går det fortfarande att hitta lediga tider de kommande helgerna!

Du kanske också är intresserad av...

4 Kommentarer

  • Reply
    Bland Kastruller och Vinglas
    20 januari, 2021 at 07:11

    Låter som en skön lördag. En lyx man ska fånga i dessa tider.
    Kram Kajsa

    • Reply
      Christian Muda
      20 januari, 2021 at 07:22

      Ja, verkligen härligt. Och samtidigt hjälpa restaurangerna man gillar att överleva .

  • Reply
    Amanda (Swedish Passport)
    22 januari, 2021 at 09:24

    Åh, detta såg ju verkligen så himla mysigt ut! Vet inte ens när jag var på restaurang senast, saknar det något otroligt 🙂

    • Reply
      Christian Muda
      22 januari, 2021 at 16:41

      Ja, en av få saker man ju verkligen kan unna sig i dessa tider!

Lämna gärna en kommentar