Lyxig lördagslunch på Restaurang AG

Vi skippade utlandsresan detta höstlov – vilket jag tyckte var ett bra argument för att unna oss en lyxig lördagslunch på Restaurang AG första höstlovsdagen. Restaurang AG är sedan länge en av Stockholms mest populära köttrestauranger och att boka ett bord för fyra personer kräver god framförhållning. Men en sen lördagslunch var det inga problem att få bord.

Barnen, som bara sett bilder inifrån Restaurang AG på sociala medier, blev lite förvånade av den opolerade entrén och trappen upp till restaurangen som verkligen inte andas klassisk lyx.

Men väl inne i restaurangen är det en helt annan känsla, som dock är mer avslappnad än finkrog. En stor köttkyl är det första man möts av innan man går in i den stora restaurangen. Här är det vita dukar – men med pappersdukar ovanpå. I alla fall i den högra delen som vi hade bord i.

Lyxig lördagslunch på Restaurang AG

Lokalen är full med par och familjer denna lördag, många som verkar fira något. Bredvid oss sitter ett äldre par med en man som visar sig fylla 30 när personalen kommer in med en ”tårta” i skinn som det sprutar fyrverkerier ur!

Vi slår oss ner och får snabbt frågan om stilla eller bubbligt vatten – som alltid tar vi det senare. Vi får även in menyer, med en sida klassiska förrätter som ostron, sniglar, carpaccio eller råbiff.

Vi bläddrar vidare till varmrättsdelen och kötträtterna. Här kan man välja styckdetalj och land på köttet – som serveras med bakad potatis, bearnaisesås, grönsallad med parmesan och ungsbakad tomat.

Barnen beställde varsin entrecote medan jag och min fru delade på en entrecote på ben (tänkt för två), på AG’s hängmörade nötrygg av mjölkko från Sverige.

När vi beställt kom servitören in med grillat bröd och ister smaksatt med rosmarin. Till vår dotter som inte äter gluten ordnade de en tallrik med oliver istället. Små omtänksamma detaljer som dessa uppskattar jag verkligen när jag äter ute!

Jag och min fru tog in ett varsitt glas ”Vina Pedrosa” som skulle visa sig passa superbra till köttet.

Lyxig lördagslunch på Restaurang AG

Entrecote på ben på AG

Efter en stund kom köttet och alla tillbehören in. Gud vilket kött! Perfekt stekt – medium – utan att vare sig vara för blodigt eller genomkört. Och riktigt goda tillbehör. Men så mycket att vi var glada att vi inte tog någon förrätt – och var för mätta för någon dessert.

Lyxig lördagslunch på Restaurang AG
Lyxig lördagslunch på Restaurang AG

Detta var till och med godare än jag mindes maten på Restaurang AG, men det var flera år sedan jag var här sist. Ett perfekt ställe för en lyxig lördagslunch om man gillar kött! Vill man inte lägga 1000:- på en Entrecote på ben (för två) finns även billigare rätter som Hamburgare (225:-) eller Gnocchi med höstsvamp, rosmarin & Västerbottensost (245:-). Men det finns å andra sidan ställen som är bättre val om man bara är ute efter hamburgare!

Fler förslag på lyxiga restauranger för helgluncher

Lördagar har många restauranger öppet för lunch, söndagar inte lika många. Dessa tre har vi ätit på nyligen – alla har öppet på lördagar!

6 kommentarer

  1. Kul med lördagslunch, ofta väljer jag hellre en rejäl lunch som får hålla på länge än en middag. Ålderstecken I guess 😂 Ska på gastrologik nästa lördag och de har bara middag, bokade den tidigaste tiden…
    Min man lyckades med konststycket att boka ”unlimited vinpaket” på AG’s när det var kundsmörj. Han trodde det var obegränsad mängd, turns out att det betyder obegränsat maxpris 🤣 Ett mindre lands BNP i alkohol bah!
    Jag har precis gått över till glutenfritt och tänkte fråga om inte du kan slängde in en kommentar om hur utbudet ser ut på de hotell och frukostar du testar? Och vad dottern tycker 🙃 Sitter på Cypern nu och vi fixar alltid frukost själva, men igår slog vi till på en frukost på hotellet (Sandy Bay). Hade kunnat döda nån med den brödbiten… #hockeypuck.
    Ett litet önskemål bara 😊

    • Ah, så kul med Gastrologik, var evigheter sedan jag åt där! Se upp så du inte råkar beställa samma typ av vinpaket som din man bara! 😀.

      Ang glutenfritt: just frukostar på hotell är det svårt med glutenfria alternativ. Speciellt som ”glutenfritt” bröd i Sverige ofta innehåller ”glutenfri vetestärkelse” som vi även skippar för dottern. Så allt man annars gillar pö frukostar som croissanter, nybakat bröd, pannkakor och våfflor går bort för henne. Vi tar ofta med eget bröd som vi bakat själva till henne när vi reser – just för frukostarna! Detta recept är riktigt bra: https://innemiljoochhalsa.nu/recept/rustika-limpor/

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...