Lunch på Restaurang Coco & Carmen – överleverans de luxe!

Dela inlägget:

Sugen på att unna dig och någon du tycker om en riktigt bra lunch? Då måste du ta en Lunch på Restaurang Coco & Carmen, som just öppnat upp igen efter sommaruppehållet och som jag och min fru testade nyligen!. Nu finns här ett nytt koncept som mer liknar kvällsmenyn, en set meny, som man kan komplettera med två av Coco & Carmens mest populära rätter.

Coco & Carmens lokal har även fått ett lyft under sommaren, med nyrenoverade toaletter som nu går i marmor, vinkylar och nya stora blomsterarrangemang på väggarna.

Störig och iskall start

Innan lunchen kan man lägga till en amuse i form av en generös sked italiensk störrom och iskall vodka, som man får serverad i ett litet glas man själv får välja ut bland en samling udda glas. En så härlig och dekadent start på en långlunch kan man ju inte tacka nej till!

Lunch på Restaurang Coco & Carmen
Lunch på Restaurang Coco & Carmen

Eller – jo, det kan man. Min fru som körde lunchen utan alkohol valde det alkoholfria alternativet som var ett glas iskall virgin-mary, god den också!

Lunch på Restaurang Coco & Carmen

Confiterat vaktellår och nybakat potatisbröd

Första rätten känner vi igen från Coco & Carmens middagsmeny. Confiterat vaktellår, med en kryddig panering på kimchi, sesamfrö och krossade limeblad, som man äter med händerna. Till den serveras husets egna öl – Malt Royal.

Lunch på Restaurang Coco & Carmen

Brödserveringen är ett varmt, nybakat potatisbröd, glaserat med grisfett och en stor klick rört smör. Både jag och min fru försöker undvika bröd – men när det är så här gott är det värt att göra ett undantag!

Lunch på Restaurang Coco & Carmen

Svampsoppa & croque monsieur

Andra rätten var en svampsoppa på karl-johan och kantarell, som kommer in både picklad, stekt och som buljong. I botten karamelliserad lökkräm, söt majs och färska örter. Mustig, höstig och supergod!

Lunch på Restaurang Coco & Carmen

Nästa extrarätt är en annan Coco & Carmen klassiker – en frasig croque monsieur med parmesankräm, pata negra och vintertryffel. Till den en skiva anklever med en smiley av nyponkräm. Till denna ett glas torr madeira. Galet gott!

Pärlhöna med kungsmussling

Kötträtten var en saftig pärlhöna med kungsmussling, rabarbersallad, tryffel och hyvlad champinjon, med en beurre blanc. En fin portion med en extratallrik bredvid om man ville ha mer. Och det ville vi såklart! Till hönan ett glas Pinot Noir.

Söt avslutning

Innan desserten fick vi in en smakrensare i form av sangriainfuserad vattenmelon. Så borde man allltid äta vattenmelon, friskt och supergott.

Desserten kände vi också igen från kvällsmenyn. ”Jordgubbar med mjölk”. En underbar dessert med italiensk maräng i botten, jordgubbskompott, färska jordgubbbar och hård marräng på toppen med smak av kamomill och peppar. Lunch avrundade vi med kaffe som kom in med små tryfflar.

Denna fasta meny varierar lite vecka från vecka, så ovan är bara ett exempel på vad man kan serveras. Priset är 295:- onsdag och torsdag. 395:- kostar den på fredagar & lördagar – då man också får aningen mer i menyn. Ett matchande dryckespaket kostar 295:-, vill man ha ett alkoholfritt juicepaket kostar det 195:-.

Lunch på Restaurang Coco & Carmen är Inte billigt, men är det något vi behöver denna höst när mörkret smyger sig på är det att ibland unna oss en riktigt härlig lunch som denna. Jag fastar hellre eller tar med matlåda och sedan tar en sån här lunch då och då, istället för en medioker utelunch varje dag!

Kvällsmenyn på Coco & Carmen

Sugen på att testa Coco & Carmen men vill gå på kvällen istället? Då får ni en ännu större meny, som jag också verkligen kan rekommendera. Läs mer om den här.

Hitta till Coco & Carmen

Mer restaurangtips:

Nya restauranger i Stockholm hösten 2020.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...