Restaurang Art – äntligen öppet som vanligt!

Dela inlägget:

Restaurang Art på Döbelnsgatan i Stockholm är ett favoritställe för lunch för mig (helt klart citys mest prisvärda lunch!) och jag har även testat midddagsmenyn där som är riktigt bra, med rejäla, välkomponerade mellanrätter. Så när jag skulle ut och äta med ett gäng vänner i veckan bokade jag mitt favoritbord på Art som är lite av ett chambre séparée högst upp,. längst in i lokalen.

Sist var vi bara tre personer som åt och då tog vi in nästan alla rätter på menyn och delade -. för att kunna smaka så mycket som möjligt. Nu, när vi var fem personer tog vi istället 3 mellanrätter var – så alla kunde få exakt det man var sugen på. Och så delade vi på två serveringar av en rätt som servitrisen rekommenderade men vi var lite osäkra på..

Hela lokalen har ett rött skimmer över sig och denna kväll valde jag att inte lysa upp hela rummet när jag skulle fota med min speciallampa – så nedan bilder har ett naturligt rött filter över sig!

Restaurang Art
Folkligt, festligt, fullsatt!

Middag på Restaurang Art

Vi startade med varsin öl, till vilken vi fick in heta popcorn med chili. Sedan den rätt vi alla hade enats om – deras råbiff som serveras med hasselnötsmajonnäs, parmesan, jordärtskocka & krasse. Så god – vilken servitrisen matchade med en riktigt bra pinot noir som vi fortsatte med hela middagen.

Restaurang Art

Nästa rätt var den som vi var lite osäkra på och valde att dela på – burrata mozzarella med honungsmelon, vaniljolivolja, mandel & mynta. En märklig kombination som var lite väl söt för att inte vara en dessert. Nästa rätt var däremot en fullträff, gravad lax med grön curry, brynt cashewnötssmör, råmarinerad broccoli & shiso. Riktigt bra.

Roy Ray Ray (som han heter på instagram) driver Art kom upp och hälsade, så vi kunde gratulera till fullsatt restaurang! Så härligt att kunna sitta fler vid fyra på ett bord och dessutom inte behöva gå hem klockan 20 som det var sist vi var här!

Restaurang Art

Den sista rätten jag fick in var nästan den bästa – blandad svamp med blomkålskräm, krämbakad ägg, kålchips & riven tryffel. Så mycket umami och goda smaker att varje tugga var en upplevelse!

Restaurang Art

Efter dessa tre och en halv mellanrätter var vi alla proppmätta, så vi skippade dessert och tog istället en till öl och satt kvar och pratade, då det inte var någon sittning efter oss. En riktigt härlig kväll med god mat och grym stämning!

  • Adress: Döbelnsgatan 45.
  • Prisnivå: Mellan – 105-125:- per mellanrätt.
  • Deras webb hittar ni här.

Nya restauranger i Stockholm

Fullt på Art? Kolla in någon av de nya restauranger som öppnat den senaste tiden i detta reportage!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...