Lilla Ego – restaurangen som aldrig gör mig besviken!

Dela inlägget:

Vi har gillat Lilla Ego ända sedan det öppnade och alla jag tagit med hit har älskat maten. Från spontanmiddagar i baren till min svärfars födelsedag som vi firade med hela min frus familj för ett par år sedan nere i Lilla Egos källare.

Sedan start har egentligen inget i inredningen ändrats, det är fortfarande klinkergolvet och de nakna väggarna från restaurangen som låg här tidigare. Handskrivna menyer på väggarna med spretig tusch. Lampor från Daniel Räms familjs bondgård i taket.

Men, menyn ändras ofta så det finns alltid en anledning att göra ett återbesök här!

Höstmenyn på Lilla Ego 2021

Vi bokade bord för långe sen och när det var dags gick vi hit med några goda vänner en torsdagskväll. Fulltbokat, som nästan alltid så det gäller att vara här på den bokade tiden. Efter 2,5 timmar kommer nästa sällskap och vill ha bordet!

Lilla Ego - restaurangen som aldrig gör mig besviken!

Start med Lilla Egos egna lager

Jag startade med Lilla Egos egna lager medan vi kikade in nyheterna på menyn sedan vi var här sist. Löjrom för 2 personer med rösti finns kvar sedan starten bland förrätterna. Den har vi ibland tagit in som en extra förrätt och delat på – perfekt drinktilltugg!

Tartar på fläsk

Kan man äta rått griskött? Ja, om det kommer från en bra bondgård – utan tvekan. Så jag startade med ”tataki på fläskkotlett, med krondillsinlagda gulbetor, senapskorn, kispigt isterband, gulbetsblommor fyllda med senapskräm samt krondillssky”. Till den ett glas torr riesling. Fantastiskt!

Till varmrätt tog jag en av de nya rätterna på menyn. ”Smörstekt rödtunga med sotad och dragoninlagd zuccihi med mild vitlöksemulsion, skummig sås på havskräfta samt rå zuccini toppad med dragonbröd, färska örter och riven feta”. Kanske den mest galna fiskrätt jag ätit på Lilla Ego. Övriga i sällskapet gillade den skarpt, jag blev inte helt övertygad. En vän tog istället kalv med champinjon, endive och tryffel – den har jag ätit tidigare och det är verkligen en fempoängare!

Lilla Ego - restaurangen som aldrig gör mig besviken!
Kalv med champinjon, endive och tryffel 

Dessert på Lilla Ego

En dessert som funnits på väggen länge är ”bakad vaniljkräm med saltrostad macadamia och getostskum”. Jag har aldrig blivit så sugen på den men när servitören sa att det var sista chansen – snart försvinner den – passade jag på. Och så sjukt god den var. Jag borde fattat att bakad vaniljkräm innebar en creme brulée i botten, På det ett lager med krispiga, salta nötter och så ett ljuvligt skum på toppen. Som en mix av dessert och ost på en gång. Hinner ni smaka denna innan den försvinner – gör’t! Annars finns receptet här.

Lilla Ego - restaurangen som aldrig gör mig besviken!

Stämningen och serveringen lika härlig och trevlig som alltid. Ännu ett bra besök på restaurangen som aldrig gör mig besviken!

Lilla Ego

  • Adress: Västmannagatan 69.
  • Deras webb hittar ni här.
  • Svårt att hitta bord? Tips är att följa Lilla Ego på Instagram där de lägger ut sena avbokningar!

Några tidigare besök på LIlla Ego

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...