Restaurang L’Avventura – pampig Italienare på Sveavägen i Stockholm

Dela inlägget:

Äntligen har jag testat stureplansgruppens senaste satsning – Restaurang L’Avventura. I en gammal biograf från 20-talet har man skapat en storslagen restaurangmiljö med högt i tak, uppklädd personal och en atmosfär som känns som om man klivit in i filmen The Great Gatsby.

Restaurang L'Avventura

Det är fullsatt, ett skönt sorl och det känns som en dry-martini till fördrink är helt rätt val.

Restaurang L'Avventura

När vi fått in vår fördrink kommer en servitör med en stor parmesan som han skär ut några bitar av åt oss som vi får ihop med en brödkorg. Älskar när man tänkt ut något lite extra åt gästerna som denna parmesanservering.

Restaurang L'AvventuraRestaurang L'Avventura

Antipasto Misto

Vi väljer en antipasto att dela på och det visar sig vara ett bra val. En otroligt god parmaskinka, fänkålssalami, frasiga små kroketter, mozzarella, spänstiga oliver och en fänkålssallad. En av de bättre antipastoserveringar jag ätit. Vilken start!

Restaurang L'Avventura

Till varmrätterna vill vi ha hjälp att välja ett rödvin, men det visar sig inte vara helt enkelt. Vår servitör lämnar bara vinlistan och försvinner iväg. Vi får påminna igen för att till slut få kontakt med restaurangens sommelier. Hon är dock duktig och guidar oss till ett passande vin som funkar bra till de rätter vi valt.

Vi var inte superhungriga, så för oss fyra beställde vi in tre varmrätter att dela på. Truffle Pappardelle (265.-) är en pasta med lite karljohanssvamp och mycket tryffelsmak. God –  men att äta en hel sån tallrik skulle helt klart blir för mycket.  Fläskkotletten med parmesanstuvad spenat & grönkål (175:-) däremot var supergod och den skulle jag gärna ätit mer av! Vi tog även en grillad bläckfisk, råriven tomat, schalottenlök & svart aioli (245:-) som  var riktigt god, men lite snål portion.

Restaurang L'AvventuraRestaurang L'AvventuraRestaurang L'AvventuraRestaurang L'Avventura

Till dessert tog vi in tiramisu classico (145:-) som var en generös bit som absolut räckte till två. Till den ett litet glas grappa för att maxa den italienska upplevelsen!

Restaurang L'Avventura

Ganska okomplicerad, god mat som verkligen passar att äta family-style om man är ett gäng. Är man bara ett par och vill ta en spontanmiddag kan man försöka få ett bord vid baren – här kan man såklart även slinka in för en drink.

Restaurang L'Avventura

Sammantaget en bra restaurang som jag absolut kan rekommendera!

Adress: Sveavägen 77. Webb: lavventura.se

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...