Lyxig söndagslunch på Brasserie Astoria

Dela inlägget:

Det var svårt att få bord på Brasserie Astoria när de öppnade i våras, men det finns många bord i den stora lolaken, så ställde man sig på kö fanns det ofta bord som blev lediga. Nu, ett halvår senare är det inte samma tryck, så när vi i söndags skulle äta lunch med några vänner kunde vi enkelt hitta ett bord på Brasserie Astoria.

När man går till matsalen passerar man baren innan man går den pampiga trappan upp till matsalen Jag tänker alltid när jag går förbi här att jag ska tillbaka någon kväll och ta en drink – baren ser verkligen snygg och inbjudande ut!

Söndagslunch på Brasserie Astoria

Söndagslunch på Restaurang Astoria

Tidigare har jag bara varit här med en kompis eller min fru. Nu när vi var fyra fick vi ett av de runda borden uppe i matsalen som är avskärmade mot grannarna bredvid. Vi startade med ett glas skumpa medan vi kollade in menyn.

Söndagslunch på Brasserie Astoria
Söndagslunch på Brasserie Astoria

På helgerna finns en liten brunchmeny med exempelvis pannkakor, men vi valde istället en rätt från den vanliga a la cartémenyn, Tidigare har jag bland annat ätit deras ceasarsallad, som görs klart vid bordet och kommer in med generösa portioner kyckling och sidfläsk. Jag var sugen på att ta den igen, men när an av våra vänner bestämde sig för cognacflamberad oxfilé hakade jag på. Även den görs klart vid bordet – där man flamberar köttet och lagar till pepparsåsen. Här har de både svart- och grönpeppar som de först rostar, sedan maler grovt till denna pepparsås, som dessutom innehåller schalottenlök, grädde och oxbuljong – som de kokar själva.

Till köttet kommer en liten grönsallad och krämig potatis som var glaserad med ädelost. Oxfilen som jag beställde medium rare var snarare medium well när det serverades, men det var gott ändå. Lite förvånande dock att man inte satte stekgraden perfekt (något man lyckades med när vi åt samma typ av rätt som flamberades vid bordet på Högfjällshotellet i vintras) – speciellt när man tar 475:- för denna rätt.

Men, det ska mer till än lite överstekt kött innan jag skickar ut en rätt för att få en ny. Goda tillbehör – potatisen med ädelost var riktigt bra, det ska jag testa att göra hemma!

Min fru tog en ångad hälleflundra med vitvinssås, forellrom och friterad dill, som däremot var perfekt tillagad. Kom in med fluffigt ris och bondbönor.

Söndagslunch på Brasserie Astoria

Brasseri Astoria – helt klart ett härligt ställe att äta en lyxig söndagslunch på, speciellt nu när vi går mot höst och man gärna sitter inomhus fastän solen skiner!

Fler bra ställen för en söndagslunch

De flesta krogar har stängt söndagar. Men både Sturehof och Riche har öppet öppet från 12 på söndagar – två andra härliga ställen att ta en lyxig lunch på!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...