Restaurang Bonnie’s på Bank Hotel – med start på Le Hibou

Dela inlägget:

Mitt i högsommaren åkte vi ner till Stockholm ett par dagar – och passade då på att äta middag med min fru en kväll på Restaurang Bonnie’s på Bank Hotel. Jag har varit på Bank Hotells takterass Le Hibou flera gånger och även ätit middag i Restaurang Bonnie’s tidigare – så detta var ett säkert kort!

Start på Le Hibou

Det var en så fin kväll, så vi startade med ett glas uppe i Le Hibou – Bank Hotells takbar som bland annat har två terrasser åt olika vädersträck. Vi fick ett bord på terrassen med kvällssol och det var ett perfekt sätt att starta denna kväll!

Vidare till restaurang Bonnie’s

Vi tog sedan hissen ner igen och in på restaurang Bonnie’s, som är den centrala punkten i hotellet. En så vacker och pampig matsal, med enorm takhöjhd upp till ett glastak.

Restaurang Bonnie's på Bank Hotel
Restaurang Bonnie's på Bank Hotel

Vi kom tidigt, innan några andra gäster och jag passade på att fota den fina matsalen innan vi satt oss till bords i ett av hörnborden, där man kan sitta två personer och bägge har samma fina utsikt över matsalen. Vi startade med ett glas champagne och sedan fick vi in en liten brödservering med varmt portionsbröd och smör.

Restaurang Bonnie's på Bank Hotel
Restaurang Bonnie's på Bank Hotel

Egen avsmakningsmeny på restaurang Bonnie’s

Hur skapar man en egen avsmakningsmeny av en trerätters? Jo, man tar inte lite olika för- och varmrätter och delar på såklart. Är man två är detta ett perfekt upplägg. För att matcha de olika rätterna bad vi om halvglas med två olika viner till de olika rätterna.

Till förrätt delade vi på en steak tartar på oxfilé – en förrätt både jag och min fru älskar. Denna var riktigt god och det var även nästa rätt – en krämig burrata med negtariner, chili och apelsin – riktigt somrig och fräsch. Till dessa rätter delade vi på ett glas chardonnay och ett glasn nebbiolo som passade perfekt.

Restaurang Bonnie's på Bank Hotel

Till varmrätt delade vi på en röding med sandelfjordsås och färskpotatis som kom in med små bitar färsk gurka, ättiksgurka, dill och forellrom. Till den ett glas sancerre. En så somrig och god rätt.

Vi tog även in en kantarelltoast – sist jag var på Bonnie’s åt jag en sån toast som var magisk så jag ville ta den igen, trots att det kanske är lite tidigt på säsongen för kantarell. Lika god nu! Och så klassiska köttbullar med gräddsäs, potatispure, lingon och pressgurka. Till det ett glas rioja. Mums!

Smash the piggy bank

Till dessert delade vi på ”Smash the piggy bank”, som är en dessert med vinking till att denna vackra restaurang liger i en gammal bank-lokal. Denna rätt monteras vid bordet och byggs upp med en vaniljparfait i botten, som toppas med jordgubbar med mynta, kaksmulor, hemgjord vaniljglass och vispad grädde. Sedan placeras en stor chokladgris på toppen och min fru fick äran att med en liten hammare slå sönder chokladgrisen – som visade sig innehålla mashmallows, praliner och annat godis. Detta hällde servitören sedan kolasås över innan de var dags att hugga in. En så maxad dessert och megagod! Till denna tog jag en kopp kaffe och ett matchande dessertvin.

Vilken final! Denna dessert är tänkt för 2-4 personer, så vi skulle lätt kunnat dela den med ett annat sällskap. Så lyxig final på denna goda middag. Atmosfären på restaurang Bonnie’s är verkligen härlig. Så snyggt, ombonat och pampigt, utan att bli stelt eller snobbigt. En meny med massa gott och många goda viner på glas. Hit kan jag verkligen rekommendera en middag i sommar – medan många andra lite mer ambitiösa restauranger stänger håller restaurang Bonnie’s öppet hela sommaren!

Fler sommarkrogar i Stockholm

Sugen på en enklare sommarrestaurang? Kolla in Humlan – med mexikansk streetfood!

Besöket på restaurang Bonnie’s gjorde vi i samarbete med Bank Hotell. Tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...