Middag på Bonnie’s och drinkar på Bank Hotells takbar Le Hibou

Dela inlägget:

Restaurang Bonnie’s är en av restaurangerna på Bank Hotell och ligger i den gamla bankhallen, under ett imponerande glastak med sex meters takhöjd. Här har jag länge velat gå och äta och nu i veckan blev det äntligen av. Efter middagen passade vi på att ta hissen upp till Bank Hotells takbar Le Hibou.

Middag på Bonnie’s på Bank Hotell

Entrén till hotellet är verkligen pampig och det är ännu mäktigare inne i restaurangen, med stora kristallkronor och bord luftigt utspridda i lokalen med stärkta vita dukar. Loungemusik på, men inte så det störde våra samtal. Lite samma känsla som på L’avventura, men i mindre skala och lite ljusare.

Middag på Bonnie’s på Bank Hotell
Middag på Bonnie’s på Bank Hotell

Jag och mitt whiskygäng kör en ”ljusgrå” månad i November där vi drar ner på alkoholen rejält, så denna kväll drack vi alkoholfritt rakt igenom. Utbudet av alkoholfria alternativ var inte så stort här, men de hade en alkoholfri IPA som vi tog till maten som var god!

Brödserveringen var en bit fluffigt vitt bröd och en liten assiett med smör, parmesan, färskost och syltad rotselleri. Supergott, men pyttelite. Så vi bad om en till – vilket vi såklart fick. Denna borde man få en varsin av direkt!

Middag på Bonnie’s på Bank Hotell

Menyn på Bank Hotell – internationell, inspirerad av den europeiska kusten

Det fanns mycket gott på menyn, som beskrivs som ”internationell meny inspirerad av den europeiska kusten med noga utvalda och säsongsbaserade råvaror”. Här finns allt från ostron, löjrom, kantarelltoast och burrata till grillad oxfilé och smörstekt hälleflundra. Klart bredare och bättre än på en klassisk hotellmeny. Men så är detta inte ett vanlig restaurang främst för hotellgäster, utan man har många gäster som vi som bara kommer hit för att äta utan att bo.

Vi fastnade alla för en carpaccio till förrätt. Tunna skivor perfekt oxfilé med ett täcke av kaprisvinägrett, blekselleri, parmesanost & friterad kapris. (185:-). God tvist på denna klassiska förrätt som var en av de bättre carpaccios jag ätit.

Middag på Bonnie’s på Bank Hotell

Till varmrätt tog jag en grillad röding med musslor, musselsås, tomat, dill, smörad purjolök & spenat. (265:-) Även den god, men inte lika intressant som carpaccion. Mina vänner tog kalvschnitzel med brytbönor med chorizo, citronsmör, kapris & lök (275:-). Den var däremot en fullpoängare, med en frasig stor schnitzel och härliga tillbehör.

Middag på Bonnie’s på Bank Hotell
Middag på Bonnie’s på Bank Hotell

Hade vi fortfarande varit lite hungriga skulle Banks dessert ”Smash the piggy bank” varit en fin avslutning. En enorm dessert för 2-4 personer med choklad, chokladglass, vaniljparfait, syltade havtorn, choklad crumble & salt kolasås. Men vi skippade dessert nere på Bonnie’s och tog hissen efter middagen upp till Banks Takbar Le Hibou istället.

Drinkar på Bank Hotells takbar Le Hibou

Jag var uppe på takbaren Bank Hotell – Le Hibou – med min fru i somras och till vår glädje var uteterassen öppen även nu, även om det är fint inne i baren också.

Takterrassen är öppen året om. Sidorna skyddas av glas och tjock genomskinlig plast och värmare i taket gjorde att man kunde sitta utan jacka ute långt in i November, Härligt. Här tog vi en varsin alkoholfri ”Barn Owl” – utan gin men med Lemon Drop Hops, Grapefruit, Citrus, Tonic Water. Riktigt god och med bra bett i även utan alkohol – och kostar hälften så mycket (95:- istället för 185:-).

Drinkar på Bank Hotells takbar Le Hibou
Drinkar på Bank Hotells takbar Le Hibou
Barn Owl

Sammantaget om kvällen på Bank Hotell

Riktigt bra mat, härlig internationell atmosfär och trevlig personal. Kan verkligen rekommendera en middag där. Samma sak med takbaren – så snyggt och kommer man innan solen går ner har man en fantastisk utsikt från uteterassen.

Adress: Arsenalsgatan 6, ett stenkast från Berzelii park
Webb: bankhotel.se


Redan testat Bank Hotell? Kolla in tips om nya restauranger i Stockholm här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...