Humlan i Humlegården 2023 – mexikansk pop-up

Dela inlägget:

Humlan är en utomhusrestaurang i Humlegården som varje år öppnar upp sent på våren – lagom tills man längtar efter att sitta utomhus – och har öppet tills i höst. Konceptet brukar variera och i år 2023 är det en mexikansk pop-up. Således tequiladrinkar, nachos med guacemole, ceviche, quesedilas och tacos. Jag älskar mexikansk mat – så hit gick jag med min fru första kvällen vi var tillbaka i Stockholm efter ett par veckor på landet i Dalarna. För är det något jag saknar däruppe i södra Dalarna är det bra restauranger!

Humlan i Humlegården 2023

Humlan i Humlegården 2023 – mexikanskt

Vi har varit flera gånger i Tulum i Mexico, senast förra våren, så vi vet hur äkta mexikansk mat ska smaka. Det var därför extra spännande att se hur denna humlegårdstolkning av klassiska mexikanska rätter skulle vara!

Man beställer allt via en qr-kod – från cocktails till tacos.

Grapefruit Margaretha

Vi startade med en varsin ”Aqua fresca” – Margarethas, som serverades i enkla dricksglas. Jag en variant med chili, min fru en grapefruit margaretha. En härlig start med bra tryck!

Till våra cocktails tog vi in lite nachos med en hemgjord guacemole som var riktigt god och len, med avocado, tomat och vitlök. Exakt så här startade vi typ alla måltider i mexiko!

Vi fortsatte med ett varsitt glas riesling och delade på en ceviche på torsk med tomat och koriander. Denna var riktigt god med perfekt syra. Gott med både färsk koriander och korianderfrön.

Nästa rätt vi delade på var quesadillas birria. Frasiga quesadillas fyllda med långkokt högrev och ost, med en buljong att doppa i. Riktigt god comfort food.

Humlan i Humlegården 2023

Trio i tacos

Vi avslutade med en trio i tacos. En tempurafrtierad fisktaco som var riktigt krispig och kom in med tomat och majonnäs. Min favorit var den i mitten nedan med grillad karré och ananas. Riktigt god kombination och bra kryddad karré. Den tredje med långkokt karré och habanerolök hade mört kött, men var lite anonym i smakerna. Men grejen är att så här smakade många tacos även i mexiko – mest kött, bröd och lök!

Trio i tacos

Desserter på Humlan

Finalen på denna middag blev de två desserterna som finns på menyn. Flan, en mexikansk creme caramel. Inte något vi testade i Mexiko men denna var god, klart mer kompakt än de spanska varianter på flan jag ätit tidigare. Kokosglass smakade som vaniljglass mixat med koksoflingor – som var riktigt gott!

Bonus – gratis flipper

Missa inte flipperspelet om ni går igång på sånt. Här kan man spela helt gratis – om man har tur att det är ledigt när man ätit klart. Som vi hade!

Sammantaget om Humlan i Humlegården

Trevlig och snabb service och goda, snälla smaker. Perfekt för min fru – för såna som mig som gillar lite starkare smaker skulle små flaskor med chilisås på borden vara ett lyft (det finns nästan allid på restaurangerna i Mexiko!).

På det hela taget en härlig sommarrestaurang utomhus som jag varmt kan rekommendera!

I år är det ingen bokning som behövs – bara att droppa in. Läs mer om maten och priser etc på deras webbsida här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...