Resa till Kroatien – alla mina tips!

Dela inlägget:

Kroatien är ett av de populäraste resmålen, inte bara för svenskar utan det lockar turister från hela världen. Under de första månaderna i år var Kroatien det land som ökade mest i sökningar på Tripadvisor. Vad behöver man då veta inför en resa till Kroatien? Tips på var i landet man ska åka såklart och vad man ska göra där!

Split, Dubrovnik, Hvar, Riejka, Optaija…

Vi har varit flera gånger i Kroatien och jag har sett mer av Kroatien än något annat europeiskt land. Jag älskar verkligen landet – framför allt för den vackra naturen, stränderna och det kristallklara vattnet. Det finns massor med bra restauranger, men man måste vara noggrann i sina restaurangval då det även finns gott om turistfällor typ de man hittar i Gamla Stan i Stockholm.

Nedan kommer länkar till alla mina inlägg, ordnat efter stad, med tips på saker att göra och se, restauranger och sätt att ta sig runt!

Split – alla mina tips

Split har mängder med restauranger och vi gjorde i vanlig ordning en hel del research för att hitta guldkornen. Läs om våra restaurangtips i Split här.

Resa till Kroatien Split

Bada i Split? Ja, det finns allt från bad i city till utflykter en bit från split. Läs med om stränder i och utanför Split här.

Förutom bra restauranger och fina stränder kan vi verkligen rekommendera att åka på en kanottur i Solnedgången i Split. Läs mer om det här.

Utflykter från Split

Det går massor med färjor från Split till öar i närheten. Antingen flyger man till Split och startar ö-hoppning från Spits hamn , eller så bor man i Split och gör några dagsutflykter. Sist vi var i Split gjorde vi det senare och åkte en dag till Hvar. Läs mer om den utflykten här.

Resa till Kroatien Hvar

Kustvägen mellan Split och Dubrovnik

Förra sommaren var vi först i Dubrovnik en vecka och tog sedan kustvägen med bil till Split. Så vacker väg att åka och massor av små mysiga byar längs med vägen jag gärna skulle stannat vid. Vi åt lunch och badade i Markaska på vägen efter tips från en av mina följare på Instagram! Riktigt bra val, och väl där valde vi såklart att äta på restaurangen som låg högst på Tripadvisor. Läs mer om Kustvägen mellan Split och Dubrovnik här.

Resa till Kroatien Kustvägen

Dubrovnik – mina tips

I Dubrovnik har jag varit flera gånger, det första besöket var på deras årliga matfestival ”Good Food Festival”. (Läs mer om den här). Då passade jag också på att besöka några av Dubrovniks bästa vinbarer – det produceras massor av vin i Kroatien som är riktigt bra! Läs mer om vinbarerna här.

Dubrovniks bästa restauranger

Jag skrev såklart även om Dubrovniks bästa restauranger, dels viss av de jag åt på, andra som jag fick tips om men som vi inte hann testa. Läs mer om Dubrovniks bästa restauranger här.

Resa till Kroatien Dubrovnik

En dag i Dubrovnik

Vad hinner men med om man bara har en dag i Dubrovnik? Bland annat Old Town och Bellevue Beach. I somras när vi var i Kroatien hade vi bara en dag i Dubrovnik men hann med massor – läs mer om det här.

Kupari – en semesterdestination i ruiner

Är ni i Dubrovnik måste ni bara ta en sväng till Kupari. En – en semesterdestination som förstördes helt efter kriget och idag har naturen tagit över. Fascinerande, skrämmande och väldigt intressant. Läs mer om Kupari här.

Hyra hus nära Dubrovnik

Vi spenderade en vecka i ett stort hus i Dubravka – i bergen norr om Dubrovnik. Verkligen perfekt när man som vi var ett stort sällskap. Förutom att det var mysigt att bo i bergen, bara en halvtimme från kusten och Dubrovnik fanns det här massor av mysiga restauranger och vingårdar. Läs mer om att hyra hus i Kroatien här. Läs mer om saker att göra runt Dubravka här.

Mysiga städer och stränder i södra Kroatien

Veckan i bergen gjorde vi flera dagsutflykter till kusten och upptäckte flera mysiga städer och stränder. Läs mer om dessa här.

Pasjaca beach – min favorit

Norra kusten i Kroatien – kvarnerbukten

Jag vann priset Golden Pen Award för bästa skandinaviska reportage om Kroatien. En del i priset var en resa till kvarnerbukten för att vara med på prisutdelningen och på köpet fick jag se massa delar av Kroatien jag inte ens hade hört talas om – så kul. Och så vackert!

Läs mer om städerna kring kvarnerbukten i nedan reportage:

Ah, nu blev jag så sugen på att göra en resa till Kroatien, ett så perfekt resmål med så mycket att se! Vad är dina favoriter i Kroatien? Kommentera gärna!

3 kommentarer

  1. Åh, den goda maten i byn Boljun med klassisk husmankost a la Istrien och den finfina restaurangen i byn Vhr, där det serveras Boskarin med hyvlad tryffel över!
    Även byn Buzet och världens minsta by Hum, är värda besök, där det serveras god mat. Kanske att omgivningarna slår maten i Buzet och Hum.
    I oktober kan man åka till Motovun för tryffelprovning (varje helg i okt-nov) och smaka gott bubbel i glaset.
    <3 <3 <3 Dessa ställen får 3 Hjärtan av mig.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...