Kvarnerbukten i Kroatien – Opatija, Rijeka och öarna Cres och Losin

Dela inlägget:

Vi har varit i Kroatien flera gånger tidigare på platser som Split, öarna Vis och Hvar och nere i Dubrovnik på Kroatiens södra kust. I vintras var jag en helg i Zagreb – cool stad!

Men inte tidigare i Kvarnerbukten som gränsar till halvön Istrien i nordväst och det kroatiska kustlandet i öst. Förra veckan åkte jag dit och blev förtjust i denna lugna, vackra del av Kroatien.

I detta inlägg får du du länkar till reportage som publicerats på bloggen den senaste veckan om härliga platser som Opatija, Rijeka och öarna Cres och Losin att besöka i denna region samt hur ni bäst tar er runt och hit från Sverige.

Rijeka – största staden i Kvarnerbukten

Den största staden i Kvarnerbukten är Rijeka, som är Kroatiens tredje största stad efter Split och Dubrovnik. Riktigt mysig stad med vackra torg, intressanta frukt-och fiskmarknader och massor med bra Konobas – enkla kroatiska restauranger. >>> Läs mer här om Rijeka.

Opatia – lyxig kurort

Under det tidiga 1900-talet var Opatija vid kusten i norra Kroatien en av de mest populära badorterna vid medelhavet, både sommar tid men även vintertid då det var en kurort dit många reste för den friska luften och det behagliga klimatet. Idag finns här ett 30-tal hotell och är en populär destination året runt. >>> Läs mer här om Opatia.

Kastav – med härlig utsikt över bukten

378 meter ovanför havsnivå hittar vi den lilla staden Kastav, bara 5 kilometer från Opatia. En perfekt utflykt för att njuta av utsikten eller äta på fantastiska restaurangen Kukuriku. >>> Läs mer här om Kastav,

Kvarnerbuktens öar – Cres, Krk och Losinj

I Kvarnerbukten i Norra Kroatien finns landets två största öar, Cres och Krk. Cres är en mysig liten fin stad som vi tog ett stopp i innan vidare färd mot Losnij som är en underbart grön och vacker ö med massor att se. >>> Läs mer om Cres och Losinj här. Och ska ni unna er ett riktigt härligt boende några nätter finns det två hotell i södra Losinj du kan läsa mer om här.

Flyg till Kroatiens norra kust från Stockholm

Vill man till Rijeka kan man antingen flyga till Zagreb och ta bil därifrån, ca 2 timmar. Ryanair flyger direkt Skavsta – Rijeka vissa dagar i veckan vilket bara tar 2,5 timmar så det kan vara ett alternativ.

Från Rijeka till Losinj.

Till Krk kan man ta sig från fastlandet över en bro men till Cres (från vilken man kan ta sig vidare till Losinj) behöver man ta båt. Vi åkte Katamaran till Cres från Rijeka och hem tog vi bilfärjan till Krk. Smidigast är att be det hotell ni ska bo på att ordna transfer från Rijeka eller Zagreb.

Har du varit i Kvarnerbukten? Vilken plats gillade du mest? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...